Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Διακανονισμός 490 εκατ. δολαρίων με ομάδα επενδυτών

tags :
Apple: Διακανονισμός 490 εκατ. δολαρίων με ομάδα επενδυτών
Οι επενδυτές κατηγόρησαν τον Tim Cook για παραπλάνηση, το 2018
Σχετικά Άρθρα
Σε διακανονισμό ύψους 490 εκατ. δολαρίων κατέληξε η Apple κατόπιν ομαδικής αγωγής που ασκήθηκε από ομάδα επενδυτών, οι οποίοι κατηγόρησαν τον διευθύνοντα σύμβουλο Tim Cook για παραπλάνηση το 2018.
Ο Tim Cook είχε τότε προχωρήσει ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Κίνα, οι οποίες προκάλεσαν τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Apple σε τεχνητά διογκωμένες τιμές, ανέφεραν οι επενδυτές στην αγωγή τους, η οποία επικαλείται παραβίαση της νομοθεσίας περί κινητών αξιών.
Οι δικηγόροι γνωστοποίησαν τον προτεινόμενο διακανονισμό σε αίτημα δικαστικής έγκρισης που κατατέθηκε την Παρασκευή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας.
Οι δικηγόροι των επενδυτών περιέγραψαν τον διακανονισμό ως την τρίτη μεγαλύτερη ανάκτηση από ομαδική αγωγή κινητών αξιών στην ιστορία της περιφέρειας.
Η Apple αρνήθηκε οποιαδήποτε παραβίαση του νόμου, αλλά δήλωσε στην κατάθεση ότι συμφώνησε στον διακανονισμό «αναγνωρίζοντας ότι η περαιτέρω δικαστική διαδικασία θα είναι παρατεταμένη, υπερβολικά επαχθής, δαπανηρή και αποσπασματική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης