Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Εργαζόμαστε για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Hamas και Ισραήλ

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Εργαζόμαστε για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Hamas και Ισραήλ
Για μια συμφωνία για τους ομήρους στη Γάζα
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς με Ισραήλ και τους διαμεσολαβητές Κατάρ και Αίγυπτο, προκειμένου να καλύψουν τα εναπομείναντα κενά σε μια συμφωνία για τους ομήρους, η οποία θα προβλέπει μια παύση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken.
Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamim Netanyahu περιέγραψε τις τελευταίες προτάσεις για μια συμφωνία για τους ομήρους που έκανε η ισλαμιστική οργάνωση Hamas ως μη ρεαλιστικές σήμερα, όμως είπε πως μια αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει για το Κατάρ προκειμένου να συζητήσει τη θέση του Ισραήλ σε μια πιθανή συμφωνία.
Ο Antony Blinken, μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Αυστρία, δήλωσε πως το γεγονός ότι το Ισραήλ στέλνει μια ομάδα αντανακλά «μια αίσθηση τόσο πιθανότητας αλλά και επείγουσας ανάγκης» να επιτευχθεί μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων.
«Διεξάγονται συζητήσεις αυτή τη στιγμή, καθώς μιλάμε εδώ, και είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες».
Ανέφερε πως οι ΗΠΑ θέλουν να δουν ένα σαφές και εφαρμόσιμο σχέδιο για μια στρατιωτική επιχείρηση στη Rafah, μεταξύ άλλων προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι από το μέτωπο των εχθροπραξιών, όμως η Ουάσιγκτον δεν έχει προς το παρόν δει ένα τέτοιο σχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης