Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Putin: Τα χτυπήματα στη Ρωσία δεν θα μείνουν ατιμώρητα - Οι Ουκρανοί εισβολείς τράπηκαν σε φυγή, αλλά θα πληρώσουν

Οργή Putin: Τα χτυπήματα στη Ρωσία δεν θα μείνουν ατιμώρητα - Οι Ουκρανοί εισβολείς τράπηκαν σε φυγή, αλλά θα πληρώσουν
Ο Putin τόνισε ότι το ουκρανικό καθεστώς πραγματοποίησε πολλές δολιοφθορές και τρομοκρατικές επιθέσεις στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας προκειμένου να αποτρέψει τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών
Σχετικά Άρθρα
Οι Ρώσοι θα απαντήσουν με ακόμη μεγαλύτερη ενότητα στις απόπειρες πρόκλησης και τα ουκρανικά χτυπήματα δεν θα μείνουν ατιμώρητα, δήλωσε ο πρόεδρος Vladimir Putin σε συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας την Παρασκευή 15/3/2024 εν μέσω των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία.
Ο Putin τόνισε ότι το ουκρανικό καθεστώς πραγματοποίησε πολλές δολιοφθορές και τρομοκρατικές επιθέσεις στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας προκειμένου να αποτρέψει τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.
Ο Ρώσος ηγέτης χαρακτήρισε τις επιχειρήσεις των Ουκρανών άσκοπες από στρατιωτική άποψη και εγκληματικές από ανθρωπιστική.

«Είμαι σίγουρος ότι ο λαός μας θα απαντήσει με ακόμη μεγαλύτερη ενότητα.
Ποιον αποφάσισαν να εκφοβίσουν;
Τον πολυεθνικό λαό της Ρωσίας;
Αυτό δεν συνέβη ποτέ και είμαι βέβαιος ότι δεν θα συμβεί ποτέ.
Αυτές οι επιθέσεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες», είπε ο Putin προαναγγέλλοντας έναν νέο σαρωτικό γύρο αντιποίνων σε στρατιωτικούς στόχους και ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

Οι Ουκρανοί τράπηκαν σε φυγή

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας άλλος στόχος των Ουκρανών είναι να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών τους και του κοινού άλλων χωρών, από τις οποίες η Ουκρανία εκλιπαρεί για χρήματα ενώ τα ρωσικά στρατεύματα έχουν την πρωτοβουλία στο μέτωπο.
Συνολικά, όπως διευκρίνισε ο Ρώσος πρόεδρος, το καθεστώς του Κιέβου έκανε τέσσερις απόπειρες επιθέσεων δολιοφθοράς στην περιοχή του Belgorod και μία στην περιοχή του Kursk στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 2.500 άτομα προσωπικό, 35 τανκς και περίπου 40 τεθωρακισμένα οχήματα.
«Από τις 12 Μαρτίου μέχρι σήμερα, ο εχθρός, χρησιμοποιώντας ειδικές δυνάμεις, ξένους μισθοφόρους και δυνάμεις υποστήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε αρκετές προσπάθειες εισόδου και εδραίωσης στο έδαφός μας.
Δεν είχε επιτυχία σε καμία από τις κατευθύνσεις, υποχώρησε παντού πίσω και αποσύρθηκε ή μάλλον τράπηκε σε φυγή με μεγάλες απώλειες», τόνισε ο αρχηγός του κράτους.
Εν κατακλείδι, ο Putin υποσχέθηκε να παράσχει όλη την απαραίτητη βοήθεια και υποστήριξη στους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών που επλήγησαν από επιθέσεις από τις ουκρανικές επιθέσεις.

Η ουκρανική εισβολή

Τρομακτικές απώλειες υπέστησαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά την επιχείρηση εισβολής στη ρωσική περιοχή Belgorod το βράδυ της 14ης Μαρτίου 2024.
Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) απωθήθηκαν και υπέστησαν μεγάλες απώλειες κατά την υποχώρησή τους στο ουκρανικό έδαφος.
Από το πρωί της 15ης Μαρτίου τοπική ώρα, ο ρωσικός στρατός έχει τον πλήρη έλεγχο των συνόρων ενώ δεν υπάρχουν Ουκρανοί μαχητές στα κοντινά χωριά.
Στις 14 Μαρτίου, ο ρωσικός στρατός, μαζί με τις συνοριακές δυνάμεις της ρωσικής FSB, απέτρεψαν άλλη μια προσπάθεια των μονάδων AFU να εισβάλουν σε ρωσικό έδαφος στο Belgorod.
Στόχος της ουκρανικής επίθεσης ήταν το παραμεθόριο χωριό Kozinka.
Η επίθεση ξεκίνησε περίπου στις 16.30 ώρα Μόσχας (15:30 ώρα Ελλάδας).

Οι Ρώσοι περίμεναν τους Ουκρανούς

Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Ρώσους και ξεκίνησαν μια επικίνδυνη επιχείρηση εισβολής.
Ουκρανική ομάδα σαμποτάζ που περιελάμβανε στρατιώτες των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων και ξένους μισθοφόρους πλησίασε τα σύνορα με δύο ελικόπτερα Mi-8.
Έως και 30 μαχητές προσγειώθηκαν σε ουκρανικό έδαφος, σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας.
Η ουκρανική ομάδα πέρασε τα σύνορα με τα πόδια και εισέβαλε στο χωριό Kozinka που βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα.
Εκεί όμως τους περίμεναν οι Ρώσοι στρατιωτικοί.
Ορισμένες ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να εισέλθουν σε πολλά σπίτια στα περίχωρα.
Όταν προσπάθησαν να προχωρήσουν στον οικισμό, απωθήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.
Αρκετοί μαχητές προσπάθησαν να αποκτήσουν ερείσματα σε ένα από τα σπίτια στην οδό Republikanskaya, ακριβώς δίπλα στα σύνορα, όπου αποκλείστηκε από μονάδες του ρωσικού στρατού.

Η υποχώρηση στην Ουκρανία

Έχοντας υποστεί σημαντικές απώλειες, οι Ουκρανοί μαχητές άρχισαν να υποχωρούν στο έδαφος της Ουκρανίας.
Κατά την υποχώρησή τους, οι ουκρανικές δυνάμεις μπήκαν σε ναρκοπέδιο, όπου εξοντώθηκαν.
Προηγουμένως αναφέρθηκε ότι οι Ουκρανοί περίμεναν πρόσθετη ενίσχυση για να περάσουν τα σύνορα επί του εδάφους.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, η ουκρανική ομάδα που επιχείρησε να περάσει τα σύνορα για να εκκενώσει τους τραυματίες και σκοτωμένους Ουκρανούς σαμποτέρ, εξοντώθηκε από τα πυρά του Tornado MLRS.
Οι συνολικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την επιχείρηση εισβολής ανήλθαν σε περισσότερους από 50 μαχητές.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν όλες τις προσπάθειες Ουκρανών μαχητών να εισβάλουν στο έδαφος των περιοχών Belgorod και Kursk της Ρωσικής Ομοσπονδίας τις τελευταίες τρεις ημέρες από τις 12 Μαρτίου έως τις 14 Μαρτίου.

Αιματηρό φιάσκο

Οι συνολικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περισσότερους από 1.500 στρατιώτες, εκ των οποίων περίπου 500 είναι νεκροί ενώ καταστράφηκαν
18 άρματα μάχης και 23 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.
Ο ρωσικός στρατός και οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τον πλήρη έλεγχο των εδαφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο κυβερνήτης της περιοχής του Belgorod επισκέφθηκε διάφορες παραμεθόριες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του χωριού Kozinka.
Επιβεβαίωσε τις μεγάλες ζημιές σε αστικές υποδομές.
Οι άμαχοι απομακρύνθηκαν και δεν αναφέρθηκαν απώλειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης