Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένας υπόγειος πόλεμος έχει ξεσπάσει στη Wall Street - Λομπίστες των Δημοκρατικών πιέζουν τη SEC για τα κρυπτονομίσματα

Ένας υπόγειος πόλεμος έχει ξεσπάσει στη Wall Street - Λομπίστες των Δημοκρατικών πιέζουν τη SEC για τα κρυπτονομίσματα
Η άνευ προηγουμένου επιτυχία αυτών των νέων επενδυτικών οχημάτων έχει εξοργίσει ακόμη και το στρατόπεδο των Δημοκρατικών
Ένας υπόγειος πόλεμος φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει στη Wall Street, καθώς οι εισροές στα κρυπτονομίσματα έχουν αρχίσει να ανησυχούν τους διαχειριστές πιο mainstream επενδυτικών επιλογών.
Μόλις τις τελευταίες 44 ημέρες διαπραγμάτευσης, τα Bitcoin ETF είχαν καθαρές εισροές ύψους 12 δισ. δολαρίων, προκαλώντας τριγμούς στην υπόλοιπη αγορά.
1_112.jpg
Η άνευ προηγουμένου επιτυχία αυτών των νέων επενδυτικών οχημάτων έχει εξοργίσει ακόμη και το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.
Με επικεφαλής την Γερουσιαστή Elizabeth Warren, η οποία έχει αποτύχει στις συνεχείς προσπάθειες πίεσης της να σταματήσει τον Πρόεδρο της SEC, Gary Gensler, να εγκρίνει τα Bitcoin ETFs, δύο Δημοκρατικοί Γερουσιαστές προτρέπουν την SEC να αποκλείσει οποιαδήποτε περαιτέρω προϊόντα διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων (ETPs) για την προστασία των λιανικών επενδυτών από κινδύνους.
2_191.jpg
Όπως αναφέρει το CoinDesk, ο γερουσιαστής Jack Reed (D-R.I.) και ο γερουσιαστής Laphonza Butler (D-CA) ισχυρίστηκαν ότι μια έρευνα της FINRA αποκάλυψε ότι το 70% των επικοινωνιών των μεσιτών με ιδιώτες επενδυτές παραβίασαν τους κανόνες δίκαιης γνωστοποίησης.
«Οι επικοινωνίες των μεσιτών εξισώνουν ψευδώς το κρυπτονόμισμα με τα μετρητά.
Σε άλλες, παρείχαν παραπλανητικές εξηγήσεις για τους κινδύνους των κρυπτονομισμάτων», έγραψαν.
«Αυτές οι ανησυχητικές ελλείψεις εγείρουν σημαντικές ανησυχίες ότι οι μεσίτες και οι σύμβουλοι μπορεί τώρα να παρέχουν ελλιπείς και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τα ETP του bitcoin στους ιδιώτες επενδυτές».
Οι γερουσιαστές υποστηρίζουν επίσης ότι με την ονομασία των κεφαλαίων που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο bitcoin ως τέτοια, το όνομα «αποκρύπτει σημαντικά χαρακτηριστικά σχετικά με αυτές τις επενδύσεις».
«Οι μικροεπενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν πώς διαφέρουν αυτά τα ETP από τα πιο κοινά κεφάλαια που μπορεί να έχουν εμπειρία», ανέφεραν στην επιστολή, γράφοντας ότι το bitcoin δεν υπόκειται στις ίδιες προστασίες βάσει του νόμου περί εταιρείας επενδύσεων του 1940 που κατέχουν τα ETF μετοχές διαφόρων εταιρειών.
Οι δύο νομοθέτες λένε επίσης ότι το bitcoin (BTC) – το οποίο αποκαλούν το πιο καθιερωμένο κρυπτονόμισμα – παρουσιάζει αδυναμία και ότι άλλα κρυπτονομίσματα είναι πολύ πιο επιρρεπή σε κακή συμπεριφορά.
«Δεν πιστεύουμε ότι άλλα κρυπτονομίσματα δείχνουν τους όγκους συναλλαγών ή την ακεραιότητα για την υποστήριξη των συσχετισμένων ETP», έγραψαν.
«Οι μικροεπενδυτές θα αντιμετώπιζαν τεράστιους κινδύνους από τα ETP… των οποίων οι τιμές είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε δόλια συστήματα».

Ολόκληρη η επιστολή προς τον Gensler παρακάτω:
3_177.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης