Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Δεν θα σταματήσει ποτέ η Ουκρανία να εξαρτάται στρατιωτικά από τη Δύση

El Pais: Δεν θα σταματήσει ποτέ η Ουκρανία να εξαρτάται στρατιωτικά από τη Δύση
Προσπαθούμε όμως να μειώσουμε το βάρος των εταίρων λέει Ουκρανός υπουργός
Η Ουκρανία δεν θα σταματήσει ποτέ να εξαρτάται από τη στρατιωτική βοήθεια από άλλες χώρες, αλλά το Κίεβο προσπαθεί να «μειώσει το βάρος» στους εταίρους του παράγοντας τα δικά του όπλα υποστηρίζει ο Ουκρανός υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών Alexander Kamyshin.
Σε δηλώσεις του στην στην ισπανική εφημερίδα El Pais, ο Ουκρανός υπουργός αναφέρθηκε στα προβλήματα παροχής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.
«Ανεξάρτητα από το τι μπορούμε να παράγουμε, θα συνεχίσουμε να εξαρτώμαστε από προμήθειες από τη Δύση.
Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αντιμετωπίσουμε τη Ρωσία χωρίς την υποστήριξη των συμμάχων μας, μόνο με τους πόρους και τα μέσα μας» τονίζει ο Kamyshin, αναφέροντας πως εάν συνδυάσει κανείς τις δυνατότητες της αμυντικής βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας, τότε «δεν θα είναι αρκετές» ενάντια στη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία.
Ερωτηθείς για το τι μπορεί να προσφέρει η Ουκρανία στους συμμάχους της ως εταίρος, ο υπουργός σημείωσε ότι η βιομηχανία της χώρας θα είναι σε θέση να παράγει όπλα από αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού έως «τεθωρακισμένα οχήματα και drones».
Ο Kamyshin τόνισε επίσης ότι η χώρα διαπραγματεύεται με την Ισπανία μια αμυντική συνεργασία.
«Υπάρχουν σημαντικές εταιρείες στην Ισπανία, όπως η Expal ή η Santa Bárbara Sistemas.
Μπορούν να παράγουν βλήματα 155 mm σε μεγάλη κλίμακα.
Εάν η Ισπανία παράγει περισσότερα βλήματα, θα βοηθήσει την Ουκρανία, την Ισπανία και τις κοινές δυνατότητες και των δύο χωρών» ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης