Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Ζοφερά σενάρια για την Ουκρανία χωρίς βοήθεια από τις ΗΠΑ

Washington Post: Ζοφερά σενάρια για την Ουκρανία χωρίς βοήθεια από τις ΗΠΑ
Ακόμα και εάν επιβιώσει η Ουκρανία, θα μιλάμε για αμέτρητες χαμένες ζωές αναφέρει το δημοσίευμα
Στα ζοφερά σενάρια που περιμένουν την Ουκρανία σε περίπτωση που το αμερικανικό Κογκρέσο δεν εγκρίνει την αποδέσμευση του επόμενου πακέτου οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο αναφέρεται η Washington Post.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αποτυχία των Ουκρανών χωρίς την αμερικανική βοήθεια.
Και τα ζοφερά σενάρια είναι πολλά.
«Αμερικανοί αξιωματούχοι προβλέπουν μια σειρά από ζοφερά σενάρια για την Ουκρανία, στα οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, οι ουκρανικές αμυντικές γραμμές θα παραβιαστούν από τις ρωσικές δυνάμεις.
Η έλλειψη πρόσθετης βοήθειας δεν θα ωφελήσει την Ουκρανία με την πάροδο του χρόνου και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανή κατάρρευση.
Ακόμα και αν η Ουκρανία μπορέσει να επιβιώσει, θα μιλάμε για αμέτρητες ζωές για να το πετύχουμε αυτό» υποστηρίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι εάν διακοπεί οριστικά η χρηματοδότηση των ΗΠΑ, τότε το σενάριο που ακολουθεί για την Ουκρανία, θα εξαρτηθεί από την ικανότητα του Κιέβου να κινητοποιήσει νέες δυνάμεις, από το ηθικό των στρατιωτών.
«Χωρίς πρόσθετη και συνεχή υποστήριξη από τις ΗΠΑ, δεν υπάρχει λαμπρό μέλλον για την Ουκρανία» εκτιμά Αμερικάνος αξιωματούχος.
Σημειώνεται ότι το Κογκρέσο καλείται να εγκρίνει βοήθεια άνω των 60 δισεκατομμυρίων προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης