Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία για Macron: Δείχνει πως η Γαλλία είναι έτοιμη να εμπλακεί βαθύτερα στον πόλεμο στην Ουκρανία

Ρωσία για Macron: Δείχνει πως η Γαλλία είναι έτοιμη να εμπλακεί βαθύτερα στον πόλεμο στην Ουκρανία
Δεν θα είναι βιώσιμη μια ειρήνη που θα βασίζεται στη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας είπε ο Macron
Οι δηλώσεις του Emmanuel Macron δείχνουν ότι η Γαλλία, η οποία έχει ήδη αναμιχθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, δείχνει πως είναι έτοιμη να εμπλακεί ακόμα βαθύτερα σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov στον απόηχο της χθεσινοβραδινής τηλεοπτικής συνέντευξης του Γάλλου προέδρου.
«Διαβάζουμε αυτές τις δηλώσεις του κ. Macron.
Το γεγονός ότι η Ρωσία είναι εχθρός, ναι, για τη Γαλλία, είναι προφανές.
Στην πραγματικότητα, η Γαλλία έχει ήδη εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Συμμετέχει έμμεσα σε αυτόν τον πόλεμο και αν κρίνω από τις δηλώσεις κ. Πρόεδρου, δεν θα τον πείραζε να αυξηθεί ο βαθμός εμπλοκής του» ανέφερε ο Peskov.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Macron υποστήριξε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να απαντήσει σε μια πιθανή κλιμάκωση από τη Ρωσία και να λάβει αποφάσεις που θα διασφαλίσουν ότι η Ρωσία δεν θα κερδίσει ποτέ, αν και επισήμανε πως η Γαλλία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Macron: Δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη λύση με ήττα της Ουκρανίας

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Macron είπε ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία.
Όπως είπε, η επίλυση της σύγκρουσης θα πρέπει να προβλέπει τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας καθώς και την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας και στα δύο εμπλεκόμενα μέρη.
Ο Macron υπογράμμισε πως η ειρήνη δεν μπορεί να προέλθει από τη συνθηκολόγηση κάποιου από τα εμπλεκόμενα στη σύγκρουση μέρη.
«Δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ειρήνη εάν βασίζεται στην ήττα της Ουκρανίας και εάν συνίσταται σε πάρα πολλές παραχωρήσεις προς τη Ρωσία, διαφορετικά θα ήταν μια ασταθής ειρήνη», είπε ο Macron, ο οποίος επανέλαβε πως θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ρωσία δεν θα επικρατήσει στον πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης