Τελευταία Νέα
Διεθνή

Richard Dearlove (πρώην επικεφαλής MI6): Η Βρετανία διεξάγει έναν γκρίζο πόλεμο με τη Ρωσία

Richard Dearlove (πρώην επικεφαλής MI6): Η Βρετανία διεξάγει έναν γκρίζο πόλεμο με τη Ρωσία
Ο Dearlove επέκρινε το επίπεδο των βρετανικών αμυντικών δαπανών, θεωρώντας ότι είναι ανεπαρκείς για την απόκρουση απειλών από τη Ρωσία και την Κίνα
Το Ηνωμένο Βασίλειο διεξάγει έναν «γκρίζο πόλεμο» με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6 Richard Dearlove σε συνέντευξή του στο Politico.
«Αν σταματούσες κάποιον στο δρόμο εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον ρωτούσες αν πίστευε ότι βρισκόμασταν σε πόλεμο, θα σε κοιτούσαν σαν να είσαι τρελός.
Αλλά είμαστε σε πόλεμο, κάνουμε έναν γκρίζο πόλεμο με τη Ρωσία, και εγώ προσπαθώ να το υπενθυμίσω στους ανθρώπους αυτό», τόνισε ο Richard Dearlove.
Επιπλέον, επέκρινε το επίπεδο των βρετανικών αμυντικών δαπανών, θεωρώντας ότι είναι ανεπαρκείς για την απόκρουση απειλών από τη Ρωσία και την Κίνα.
Στις αρχές Μαρτίου, ο βουλευτής John Healey δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει τη Ρωσία λόγω της κατάστασης των ενόπλων δυνάμεων.
Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχία για τη συσσώρευση δυνάμεων συμμαχίας στην Ευρώπη.
Στις Βρυξέλλες, η επέκταση των πρωτοβουλιών εξηγείται από την ανάγκη «να περιοριστεί η ρωσική επιθετικότητα».
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος Putin έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ και οι δυτικοί πολιτικοί εκφοβίζουν τακτικά τους πληθυσμούς τους με μια φανταστική ρωσική απειλή για να αποσπάσουν την προσοχή από εσωτερικά προβλήματα.
Οι δυτικές χώρες έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι η στρατηγική ήττα της Ρωσίας στη σύγκρουση με την Ουκρανία είναι αδύνατη, επομένως θα πρέπει να σκεφτούν περαιτέρω βήματα, ενώ η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης