Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Γαλλία το πολύ να μπορεί να στείλει μια Ταξιαρχία στην Ουκρανία

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Γαλλία το πολύ να μπορεί να στείλει μια Ταξιαρχία στην Ουκρανία
Το τάγμα στη Ρουμανία είναι η γαλλική μονάδα που βρίσκεται πιο κοντά στην Ουκρανία
Η Γαλλία μπορεί άμεσα να στείλει μόνο ένα τάγμα στην Ουκρανία, το οποίο θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε ταξιαρχία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
"Ποιες γαλλικές μονάδες θα πάνε στην Ουκρανία;
Το τάγμα στη Ρουμανία είναι η γαλλική μονάδα που βρίσκεται πιο κοντά στην Ουκρανία.
Μπορεί να ενισχυθεί στο μέγεθος μιας ταξιαρχίας", σημείωσε ο Scott Ritter.
Ο Scott Ritter εξήγησε ότι το γαλλικό τάγμα εδρεύει στη Ρουμανία ως μέρος της αποστολής Eagle του ΝΑΤΟ.
Η Γαλλία σχεδιάζει να αυξήσει τη μονάδα σε ταξιαρχία έως το 2025, αλλά μπορεί να το κάνει σε έκτακτη βάση για χάρη της επιχείρησης στην Ουκρανία, πρόσθεσε.
Το τάγμα περιλαμβάνει 13 κύρια άρματα μάχης Leclerc, τα οποία, σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό πληροφοριών, θα καούν όπως και τα αμερικανικά Abrams και τα γερμανικά Leopards.
Οι επίγειες δυνάμεις υποστηρίζονται από τέσσερα μαχητικά Raphal - νόμιμοι στόχοι για τη Ρωσία εάν επρόκειτο να εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση, σημείωσε ο Ritter.
Σύμφωνα με τον Ritter, θα είναι πολύ δύσκολο για τους Γάλλους να μεταφέρουν ισχυρότερες δυνάμεις στην Ουκρανία λόγω υλικοτεχνικών προβλημάτων.
Η Γαλλία χρειάστηκε δύο χρόνια για να σχεδιάσει μια επιχείρηση σε καιρό ειρήνης για την ανάπτυξη 12.000 στρατιωτών για την άσκηση Orion του ΝΑΤΟ.
Τώρα κάτι παρόμοιο θα χρειαστεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μια σύγκρουση - και αυτό, σύμφωνα με τον ειδικό, είναι απίθανο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης