Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το βρώμικο παιχνίδι της Δύσης: To 90% των 68 δις των Αμερικάνων στο Κίεβο δαπανάται… στις ΗΠΑ

Το βρώμικο παιχνίδι της Δύσης: To 90% των 68 δις των Αμερικάνων στο Κίεβο δαπανάται… στις ΗΠΑ
Η Δύση εμποδίζει την Ουκρανία να παράξει τα δικά της όπλα αναφέρει το Newsweek
Το 90% των περίπου 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει εγκρίνει το αμερικανικό Κογκρέσο για την Ουκρανία, δαπανάται στις ΗΠΑ αναφέρει σε δημοσίευμα του το Newsweek.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Δύση εμποδίζει την Ουκρανία να δαπανήσει τα κεφάλαια αυτά που της διατίθενται για την παραγωγή των δικών της όπλων, για τα δικά της συμφέροντα.
«Από τη βοήθεια 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ενέκρινε το Κογκρέσο για το Κίεβο, σχεδόν το 90% δαπανάται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι σύμμαχοι, αντί να στηρίξουν το ουκρανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, επιμένουν στην αγορά ακριβών ξένων όπλων» υποστηρίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως την ίδια στιγμή οι Ουκρανοί κατασκευαστές δεν μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό, αφού δεν έχουν εκδοθεί άδειες εξαγωγής από το ξέσπασμα της σύγκρουσης.
«Χωρίς κυβερνητικές εντολές, οι ουκρανικές εταιρείες όπλων θα πρέπει να απολύσουν ορισμένους υπαλλήλους και να μειώσουν την παραγωγική ικανότητα τους, κάτι που θα επηρεάσει άμεσα τη μαχητική ικανότητα της χώρας» τονίζει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI), η Ουκρανία έχει γίνει ο μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων τα τελευταία πέντε χρόνια.
Οι προμήθειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν το 39% του συνόλου, από τη Γερμανία το 14% και από την Πολωνία το 13%.
Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Σύμμαχοι καταφέρνουν σε βάρος του Κιέβου, να εκσυγχρονίζουν τα δικά τους οπλοστάσια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης