Τελευταία Νέα
Διεθνή

NORTHCOM: Ρωσικά Tu-95 πλησίαζαν τις ζώνες αναγνώρισης αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά

NORTHCOM: Ρωσικά Tu-95 πλησίαζαν τις ζώνες αναγνώρισης αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά
Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS αποτελούν μέρος της αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων
Δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95 πέταξαν κοντά στις ζώνες αεράμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, δήλωσε ο επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (NORTHCOM) κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο.
«Μόλις την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά σε περισσότερα από δύο χρόνια, οι Ρώσοι έστειλαν δύο βομβαρδιστικά ταξινόμησης του ΝΑΤΟ: Tu-95 - «αρκούδα» κατά μήκος αυτού που ονομάζουμε σύνορα Φερόες-Ισλανδίας – Γροιλανδία.
Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS αποτελούν μέρος της αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, συνήθως μεταφέροντας πυραύλους κρουζ Kh-55.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, τα βομβαρδιστικά παρακολουθούνταν καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στην περιοχή, αλλά δεν μπορούσαν να αναχαιτιστούν επειδή «άλλαξαν δρομολόγιο πριν εισέλθουν απευθείας στη ζώνη αεράμυνας».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα τονίσει ότι όλες οι πτήσεις των αεροσκαφών των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης