Τελευταία Νέα
Διεθνή

Saagar Enjeti (Δημοσιογράφος): Η Ουκρανία δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί ο πληθυσμός δεν θέλει να πολεμήσει

Saagar Enjeti (Δημοσιογράφος): Η Ουκρανία δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί ο πληθυσμός δεν θέλει να πολεμήσει
Το status quo δεν μπορεί να αλλάξει εάν ο πληθυσμός της Ουκρανίας δεν θέλει να πολεμήσει.
Η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να αλλάξει τίποτα στη σύγκρουση, καθώς ο πληθυσμός της δεν θέλει να πολεμήσει με τη Ρωσία, δήλωσε ο Saagar Enjeti δημοσιογράφος του Breaking Points.
Στον αέρα της εκπομπής, συζήτησε περιπτώσεις κατά τις οποίες Ουκρανοί συνοριοφύλακες ξυλοκόπησαν πολίτες που προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα για να αποφύγουν τη στράτευση.
Ο δημοσιογράφος είπε ότι τέτοια γεγονότα δείχνουν όχι μόνο τη σκληρότητα των ουκρανικών αρχών προς τους πολίτες τους, αλλά και την απελπιστική κατάσταση των ανθρώπων που δεν θέλουν να πολεμήσουν.
Ο Saagar Enjeti επέκρινε επίσης τον επικεφαλής της CIA, ο οποίος είπε ότι χωρίς την αμερικανική βοήθεια, η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια σειρά από σοβαρές ήττες.
Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε ειρωνικό το γεγονός ότι οι Αμερικανοί πρέπει να βοηθήσουν το Κίεβο με την ελπίδα της αλλαγής.
«Το status quo δεν μπορεί να αλλάξει εάν ο πληθυσμός της Ουκρανίας δεν θέλει να πολεμήσει.
Οι περισσότεροι από αυτούς που ήθελαν να πολεμήσουν είναι είτε νεκροί είτε ακρωτηριασμένοι» τόνισε ο δημοσιογράφος.
Σύμφωνα με τον Saagar Enjeti, η παροχή αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία θα μπορούσε να περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση, δημιουργώντας κινδύνους για το Κίεβο στον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να παρέμβουν στη σύγκρουση.
«Και αυτό, φυσικά, θα οδηγήσει σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», προειδοποίησε.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της CIA δήλωσε ότι χωρίς πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία θα αναγκαστεί να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία με τους όρους της Μόσχας εντός του 2024.
Σύμφωνα με την CIA, η απουσία νέας στρατιωτικής βοήθειας θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και σε απώλειες περιοχών που κατέλαβαν τα ουκρανικά στρατεύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης