Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - εκλογές: Κόντρα στο κλίμα η δημοσκόπηση του Reuters, «βλέπει» προβάδισμα Biden έναντι του Trump

ΗΠΑ - εκλογές: Κόντρα στο κλίμα η δημοσκόπηση του Reuters, «βλέπει» προβάδισμα Biden έναντι του Trump
Αν και οριακό το προβάδισμα
Σχετικά Άρθρα
Οριακό προβάδισμα 1% του Joe Biden έναντι του Donald Trump, διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos, ενόψει των κρίσιμων προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2024.
Συγκεκριμένα, το 39% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δήλωσε ότι θα ψήφιζε για τον Biden, από το Δημοκρατικό Κόμμα, εάν διεξάγονταν σήμερα οι εκλογές, συγκριτικά με το 38% που επέλεξε τον Ρεπουμπλικάνο, πρώην πρόεδρο Trump.
Επισημαίνεται πως το προβάδισμα για τον Biden είναι εντός του περιθωρίου σφάλματος της δημοσκόπησης (1,8 ποσοστιαία μονάδα).
Πολλοί ψηφοφόροι παραμένουν αναποφάσιστοι, με το 11% να υποστηρίζει ότι θα ψήφιζε άλλους υποψηφίους, το 5% ότι δεν θα προσέλθει στις κάλπες και το 7% να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τι θα ψήφιζε ή να αρνείται να δώσει συγκεκριμένη απάντηση.
Ωστόσο, ο Trump εμφανίζεται να έχει οριακό προβάδισμα μεταξύ όλων των ερωτηθέντων. Μόνο τα δύο τρίτα όσων είχαν δικαίωμα ψήφου συμμετείχαν στις προεδρικές εκλογές του 2020, επισημαίνεται.
Στις επτά πολιτείες όπου οι εκλογές ήταν αμφίρροπες το 2020 -που θα μπορούσαν να αποδειχθούν και πάλι κρίσιμες τον Νοέμβριο- ο Donald Trump προηγείται του Biden με 40% έναντι 37% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Ενώ οι πανεθνικές έρευνες δίνουν σημαντικές ενδείξεις για τον ποιον θα ψηφίσει η Αμερική, μόλις μια χούφτα από πολιτείες τυπικά γέρνουν τη ζυγαριά διαμορφώνοντας τις ισορροπίες στο σώμα των εκλεκτόρων, τον καθοριστικό παράγοντα στις προεδρικές εκλογές.
O ανεξάρτητος υποψήφιος Robert F. Kennedy Jr, που υποστηρίζεται από το 15% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, αναμένεται να εμφανιστεί ως ο τρίτος υποψήφιος στην κάλπη.
Όταν οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ του Trump και του Biden χωρίς άλλες επιλογές, ο Biden προηγείται με 50% έναντι 48% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφοριών, με το 2% να αρνείται να απαντήσει στην ερώτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης