Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (NATO): Οι εκλογές στη Ρωσία δεν είναι ελεύθερες και δίκαιες

Stoltenberg (NATO): Οι εκλογές στη Ρωσία δεν είναι ελεύθερες και δίκαιες
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Vladimir Putin εξασφαλίζει ποσοστό της τάξης του 82%
Σχετικά Άρθρα
Στις επικείμενες εκλογές στη Ρωσία αναφέρθηκε ο γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
«Οι εκλογές στη Ρωσία δεν θα είναι ελεύθερες και δίκαιες. Πολιτικοί της αντιπολίτευσης βρίσκονται στη φυλακή, ορισμένοι έχουν σκοτωθεί και πολλοί έχουν εξοριστεί. Σε άλλους που προσπάθησαν να εγγραφούν ως υποψήφιοι, τους αρνήθηκαν αυτό το δικαίωμα.
Έτσι, λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι οι εκλογές δεν θα είναι ελεύθερες και δίκαιες, διότι για να έχεις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, χρειάζεσαι δίκαιο ανταγωνισμό, διαφορετικές λίστες, ανοιχτές συζητήσεις και έναν ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο», σημείωσε ο γγ του ΝΑΤΟ.
Παράλληλα, ανέφερε πως «η Ουκρανία δεν στερεύει από κουράγιο αλλά από πυρομαχικά», κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για το 2023.
«Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη και τη χρειάζεται τώρα: Το Κίεβο δεν στερείται θάρρους, αλλά πυρομαχικών και μαζί, ως σύμμαχοι, έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε ό,τι χρειάζεται. Πρέπει να βρούμε την πολιτική βούληση να το κάνουμε. Κάθε μέρα καθυστέρησης έχει συνέπειες επί του πεδίου», δήλωσε και συνέχισε: «Είναι μια κρίσιμη στιγμή και θα ήταν ιστορικό λάθος να αφήσουμε τον Putin να κερδίσει».

Οι εκλογές στη Ρωσία

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Vladimir Putin, εξασφαλίζει ποσοστό της τάξης του 82%.
Στην ψηφοφορία που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (17/3/2024), ο Putin διεκδικεί ακόμη μια εξαετή προεδρική θητεία και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αφού η εκλογική επιτροπή απέκλεισε κάθε αντιπολιτευτική φωνή.
Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι, που είτε υποστηρίζουν ανοιχτά τον Putin είτε ακολουθούν τη γραμμή του Κρεμλίνου, συγκεντρώνουν ποσοστά μεταξύ 5% και 6% έκαστος, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.
Εάν ο Putin λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο που είχε σε προεδρικές εκλογές. Στις εκλογές του 2018 είχε λάβει το 76,7% των ψήφων, ενώ η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 67,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης