Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό των ρωσικών πυραύλων OTRK Iskander

Σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό των ρωσικών πυραύλων OTRK Iskander
Έχουν εγκατασταθεί πρόσθετοι δέκτες δορυφορικών σημάτων ανθεκτικοί στο θόρυβο
Ο ρωσικός στρατός εισήγαγε καινοτομίες στους βαλλιστικούς πυραύλους του επιχειρησιακού-τακτικού πυραυλικού συστήματος Iskander (OTRK).
Οι αλλαγές, με βάση την εμπειρία από τις τρέχουσες επιχειρήσεις μάχης, στοχεύουν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των πυραύλων κατά των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας.
Αναφέρονται τροποποιήσεις στον σχεδιασμό των βαλλιστικών πυραύλων 9M723 που χρησιμοποιούνται ως μέρος του Iskander-M OTRK.
Συγκεκριμένα, αντί για υποπυρομαχικά που εκτοξεύονταν προηγουμένως από πυραύλους για να αποσπάσουν την προσοχή της ουκρανικής αεράμυνας με χρήση ραδιοφωνικών σημάτων, τώρα έχουν εγκατασταθεί πρόσθετοι δέκτες δορυφορικών σημάτων ανθεκτικοί στο θόρυβο.
Οι εν λόγω δέκτες είναι παρόμοιοι με αυτούς που χρησιμοποιούνται στα Geraniums, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την ακρίβεια καθοδήγησης και την αντίσταση στα ηλεκτρονικά αντίμετρα.
Αυτό το βήμα θεωρείται ως μια μετατόπιση από τη χρήση ραδιοεκπομπών δολωμάτων προς όφελος της βελτίωσης των τεχνολογιών που βελτιώνουν την ακρίβεια και την προστασία από τον θόρυβο των πυραύλων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης