Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η φόρμουλα ειρήνης… του Medvedev - Το Κίεβο ηττήθηκε, να παραδοθεί χωρίς όρους - Ρωσία… η Ουκρανία

Η φόρμουλα ειρήνης… του Medvedev - Το Κίεβο ηττήθηκε, να παραδοθεί χωρίς όρους - Ρωσία… η Ουκρανία
O Medvedev... απορρίπτει την ειρηνευτική πρόταση Zelensky, αναφέροντας πως ο δρόμος για την ειρήνη επιτυγχάνεται είτε με αμοιβαία βούληση για συμβιβασμό είτε με συνθηκολόγηση
Τη δική του εναλλακτική… φόρμουλα ειρήνης για την Ουκρανία προτείνει ο Dmitry Medvedev, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, αναφέροντας πως το Κίεβο ηττήθηκε στο πεδίο της μάχης και κατ’επέκταση θα πρέπει να παραδοθεί χωρίς όρους, αναγνωρίζοντας πως δεν υπάρχει πλέον Ουκρανία και ότι η επικράτεια της θα πρέπει να επανενωθεί με τη Ρωσική Ομοσπονδία
Απέναντι στην περίφημη «φόρμουλα ειρήνης» που έχει διαμορφώσει ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky και την οποία έχει απορρίψει κατηγορηματικά η Ρωσία (ανάμεσα σε άλλα προβλέπει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα του 1991, την αποζημίωση της Ουκρανίας από τη Ρωσία, κοκ.), ο Medvedev μιλά από την πλευρά του στη δική του φόρμουλα... για «πρώην Ουκρανία» που θα πάψει να υπάρχει.

Η Ουκρανία… στη Ρωσία

Σε ανάρτηση του στο Telegram o Medvedev προτείνει, αφού η Ουκρανία αναγνωρίσει τη στρατιωτική της ήττα και προχωρήσει στη σύσταση ενός νέου, προσωρινού κοινοβουλίου, να αναγνωρίσει ότι ολόκληρη η ουκρανική επικράτεια είναι έδαφος της Ρωσίας και να εγκρίνει την πράξη επανένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Δεν θέλουν να διαπραγματευτούν

Όπως λέει, αυτή τη στιγμή η Ουκρανία δεν έχει καμία διάθεση να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία.
«Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πραγματικότητες που έχουν διαμορφωθεί στο έδαφος, όπως είπε χθες και ο Vladimir Putin.
Για αυτούς πραγματικότητα είναι η ανεγκέφαλη «φόρμουλα ειρήνης» που συνέταξε ο κλόουν με την πράσινη στολή.
Και τίποτα άλλο» υποστήριξε ο Medvedev, αναφερόμενος στον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky.

Οι προβλέψεις της φόρμουλας… Medvedev

Σύμφωνα με τον Medvedev, η πρώτη πρόταση της φόρμουλας ειρήνης είναι η αναγνώριση από το Κίεβο της στρατιωτικής του ήττας, της άνευ όρων παράδοσης του και η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.
Η δεύτερη παράγραφος προβλέπει ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναγνωρίσει τον ναζιστικό χαρακτήρα του πρώην πολιτικού καθεστώτος του Κιέβου και να προχωρήσει στην πλήρη αποναζιστικοποίηση όλων των κυβερνητικών οργάνων της «πρώην Ουκρανίας» υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Κατόπιν αυτού αναφέρεται πως ο ΟΗΕ θα πρέπει να δηλώσει ότι η Ουκρανία έχασε τη νομική της υπόσταση ως κράτος, ότι δεν έχει κανέναν νόμιμο διάδοχο και ότι δεν μπορεί να ενταχθεί σε καμία στρατιωτική συμμαχία χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας.

Αποζημίωση στη Ρωσία

Στη συνέχεια, η Ουκρανία και αφού αναγνωρίσει την ήττα της, θα πρέπει μέσω εκλογών να συγκροτήσει ένα προσωρινό κοινοβούλιο στα εδάφη που ελέγχει και διοικεί, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Το νέο κοινοβούλιο θα πρέπει να ψηφίσει νόμο που θα προβλέπει την καταβολή αποζημίωσης της ρωσικής πλευράς καθώς και να θεσπίσει μια διαδικασία για την αποζημίωση των ζημιών που προκλήθηκαν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ρωσικό έδαφος

Κατόπιν, κατά τον Medvedev, το προσωρινό αυτό κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει ότι ολόκληρη η επικράτεια της «πρώην Ουκρανίας» είναι έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Το επόμενο βήμα, κατά τον αντιπρόεδρο του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, θα είναι η νομοθετική πράξη για την επανένωση των εδαφών της «πρώην Ουκρανίας» με τη Ρωσία.
Το τελευταίο σημείο, βάσει της πρότασης αυτής, είναι η αυτοδιάλυση και του προσωρινού κοινοβουλίου και η αναγνώριση από τον ΟΗΕ της πράξης επανένωσης της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Κακός σουρεαλισμός

Σύμφωνα με τον Medvedev, αυτό που βιώνει από την φόρμουλα ειρήνης του Zelensky, είναι «ένα ακαταμάχητο αίσθημα αηδίας, που γρήγορα μετατρέπεται σε αίσθημα ντροπής από τον κακό σουρεαλισμό αυτού που συμβαίνει».
«Σε τελική ανάλυση, όλοι καταλαβαίνουν πολύ καλά, ακόμα και οι ψεύτες Δυτικοί, ότι ακόμη και σε πολύ απλούστερες καταστάσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου, η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν υπάρχει αμοιβαία βούληση των εμπλεκομένων στη βάση ενός εύλογου συμβιβασμού, ή μέσω της συνθηκολόγησης ενός από τα μέρη της σύγκρουσης» υποστηρίζει ο Medvedev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης