Τελευταία Νέα
Διεθνή

ISW: Η Ρωσία θα αιφνιδιάσει με ξαφνική πρόοδο στο μέτωπο, αν δεν ανεφοδιαστούν οι Ουκρανοί

ISW: Η Ρωσία θα αιφνιδιάσει με ξαφνική πρόοδο στο μέτωπο, αν δεν ανεφοδιαστούν οι Ουκρανοί
Η Ουκρανία βρίσκεται σε μειονεκτική θέση λόγω των ελλείψεων
Η Ρωσία θα μπορούσε να σημειώσει ξαφνική και αναπάντεχη πρόοδο στο μέτωπο, εάν η Ουκρανία δεν εφοδιαστεί με όπλα και πυρομαχικά, σύμφωνα με το κορυφαίο think tank ISW.
Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) με έδρα τις ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ελλείψεις ως αποτέλεσμα ενός καθυστερημένου αμερικανικού πακέτου σημαίνει ότι η τρέχουσα ουκρανική γραμμή του μετώπου είναι πιο εύθραυστη, παρά τη σχετικά αργή πρόοδο των Ρώσων.

Μπλόκο στο Κογκρέσο

Το αμερικανικό νομοσχέδιο, ύψους περίπου 95 δισ. δολαρίων, εγκρίθηκε από τη Γερουσία υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών στις 13 Φεβρουαρίου, αλλά είναι θα αντιμετωπίσει σθεναρή αντίδραση στη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.
Και τα δύο σώματα του Κογκρέσου πρέπει να εγκρίνουν το νομοσχέδιο προτού ο πρόεδρος Biden το υπογράψει ως νόμο.
Περίπου 60 δισ. δολάρια του πακέτου διατίθενται μόνο για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος Donald Trump και οι Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοί του στο Κογκρέσο θέλουν η χρηματοδότηση να κατευθύνεται σε εσωτερικά ζητήματα, όπως ο έλεγχος των συνόρων, και όχι σε εξωτερικούς πολέμους.

Σε μειονεκτική θέση η Ουκρανία

Η τρέχουσα κατάσταση στο πεδίο της μάχης - με την Ουκρανία να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση λόγω των ελλείψεων - σημαίνει ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση ενδεχομένως να επιλέξει να αυξήσει ή να μειώσει τις επιχειρήσεις οπουδήποτε κατά μήκος της γραμμής σχεδόν κατά βούληση, εκτιμά το ISW.
Η τρέχουσα γραμμή του μετώπου είναι πιθανό επομένως να μην είναι σταθερή και η έγκαιρη δυτική τροφοδοσία των ουκρανικών στρατευμάτων είναι απαραίτητη για να αποτραπεί η Ρωσία από το να εντοπίσει και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, εκτιμούν οι Αμερικανοί αναλυτές.

MAP.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης