Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: Ο Ουκρανός αρχηγός στρατού Oleksandr Syrskyi προειδοποιεί για κατάρρευση μετώπου

Der Spiegel: Ο Ουκρανός αρχηγός στρατού Oleksandr Syrskyi προειδοποιεί για κατάρρευση μετώπου
Σχεδόν όλες οι ουκρανικές μονάδες έχουν σοβαρή έλλειψη πυρομαχικών, ορισμένες μπορούν να κρατήσουν μόνο τις τρέχουσες θέσεις τους
Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel δημοσίευσε συνεντεύξεις με ανώνυμους Ουκρανούς διοικητές, οι οποίοι δήλωσαν ότι σχεδόν όλες οι ουκρανικές μονάδες έχουν σοβαρή έλλειψη πυρομαχικών και ότι ορισμένες ουκρανικές μονάδες με περιορισμένα πυρομαχικά και όπλα μπορούν να κρατήσουν μόνο τις τρέχουσες θέσεις τους εάν οι ρωσικές δυνάμεις δεν «επιτεθούν με πλήρη δύναμη».
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος ρωσικών μονάδων να προχωρήσουν βαθιά στους ουκρανικούς σχηματισμούς σε απροσδιόριστες περιοχές της πρώτης γραμμής, δηλαδή να διασπάσουν την Ουκρανική άμυνα.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα προσπαθούν να μετριάσουν τα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη πυρομαχικών δίνοντας προτεραιότητα στην κατανομή πυρομαχικών σε τομείς του μετώπου που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερης κλίμακας ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις.
Η χαμηλότερη ένταση των ρωσικών επιθετικών προσπαθειών εναντίον τομέων που δεν έχουν προτεραιότητα επί του παρόντος, πιθανότατα κρύβει τους κινδύνους για τις ουκρανικές δυνάμεις σε εκείνες τις περιοχές που προκύπτουν από ελλείψεις πυρομαχικών. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο και θα είναι σε θέση να καθορίσουν τον χρόνο, την τοποθεσία και την κλίμακα των επιθετικών επιχειρήσεων, εφόσον διατηρούν την πρωτοβουλία.
Οι δηλώσεις του Syrskyi και των Ουκρανών διοικητών υποδηλώνουν ότι η εντατικοποίηση των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων σε μια περιοχή όπου οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν δώσει προτεραιότητα στην κατανομή ήδη περιορισμένων προμηθειών πυρομαχικών θα μπορούσε να οδηγήσει σε ρωσική μεγάλη νίκη και προκαλέσει μεγάλη αποσταθεροποίηση στην πρώτη γραμμή σύντομα…
Επομένως, η τρέχουσα πρώτη γραμμή είναι πιθανό να μην είναι σταθερή.
Η πρωτοβουλία της Ρωσίας σε όλο το θέατρο στην Ουκρανία πιθανότατα θα επιτρέψει στη ρωσική στρατιωτική διοίκηση να επαναπροσδιορίσει δυναμικά τις επιθετικές επιχειρήσεις σε όλη την πρώτη γραμμή.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της πρωτοβουλίας σε όλο το θέατρο στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης