Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερυθρά Θάλασσα: Νέο σφυροκόπημα ΗΠΑ-Βρετανίας κατά των Houthis - Ισχυροί βομβαρδισμοί στην al-Hodeidah της Υεμένης

Ερυθρά Θάλασσα: Νέο σφυροκόπημα ΗΠΑ-Βρετανίας κατά των Houthis - Ισχυροί βομβαρδισμοί στην al-Hodeidah της Υεμένης
Στο στόχαστρο του συνασπισμού ΗΠΑ - Βρετανίας το αεροδρόμιο της al-Hodeidah
Οι ένοπλες δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησαν νέους σφοδρούς βομβαρδισμούς στο αεροδρόμιο al-Hodeidah στην Υεμένης, σε περιοχή που ελέγχεται από το αντάρτικο κίνημα των Houthis.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Masirah που πρόσκειται στους Houthis, το αεροδρόμιο επλήγη από τουλάχιστον τέσσερα πλήγματα του συνασπισμού μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Πληροφορίες για τις συνέπειες της επίθεσης και πιθανά θύματα δεν παρέχονται ακόμα.
Μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας, το σιιτκό κίνημα Ansar Allah [γνωστοί στη Δύση ως Houthis] της Υεμένης δήλωσε ότι θα βομβαρδίσει το Ισραήλ και δεν θα επιτρέψει σε συνδεδεμένα πλοία να περάσουν από τα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας και του στενού Bab al-Mandeb μέχρι να σταματήσει η επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα.
Έτσι, από τα μέσα Νοεμβρίου του περασμένου έτους, οι αντάρτες του έχουν επιτεθεί σε δεκάδες πολιτικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.
Ως απάντηση στις ενέργειες των Houthis, οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν τον σχηματισμό διεθνούς συνασπισμού και την προετοιμασία της επιχείρησης Prosperity Guardian για τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και την προστασία των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.
Στη συνέχεια, οι ένοπλες δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισαν να χτυπούν τακτικά στρατιωτικούς στόχους των ανταρτών σε διάφορες επαρχίες της Υεμένης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης