Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ritter (Πρώην CIA): Εάν το ΝΑΤΟ κινηθεί κατά της Ρωσίας θα υποστεί περισσότερα από όσα μπορεί να φανταστεί

Ritter (Πρώην CIA): Εάν το ΝΑΤΟ κινηθεί κατά της Ρωσίας θα υποστεί περισσότερα από όσα μπορεί να φανταστεί
H Ρωσία πιθανότατα θα συνεχίσει το εύρος και την κλίμακα των στρατιωτικών της επιχειρήσεων χωρίς τέλος μέχρι να ολοκληρώσει τις αποστολές που έχει αναθέσει στον εαυτό της, εκτιμά ο Αμερικανός ειδικός
Σχετικά Άρθρα
Όσοι «αναζητούν μια ταπεινωμένη Ρωσία, μια αδύναμη Ρωσία, μια συμμορφούμενη Ρωσία» δεν θα τη βρουν στη «Ρωσία που παρουσίασε ο Vladimir Putin εκτιμά ο Scott Ritter πρώην στέλεχος της CIA.
«Αντίθετα, αυτό που λέει είναι ότι η Ρωσία δεν ψάχνει για μάχη, αλλά αν κάποιος θέλει να φέρει τον πόλεμο στη Ρωσία, θα υποστεί περισσότερα από αυτά που «αναζητούσε».
Και αν ο κόσμος αναζητά ειρήνη με τη Ρωσία, αυτό θα γίνει με όρους αποδεκτούς από τη Μόσχα», είπε ο Ritter στο Sputnik.
«Η Ρωσία δεν έκλεισε την πόρτα στην ειρήνη, αλλά η ορολογία που χρησιμοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος όταν συζητούσε το ενδεχόμενο μιας ειρηνευτικής διαπραγμάτευσης με την Ουκρανία δεν προοιωνίζεται ευνοϊκές εξελίξεις», πρότεινε ο παρατηρητής, δείχνοντας τον χλευασμό που έριξε ο Putin στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky.

Η Ρωσία δεν εμπιστεύεται τις ΗΠΑ


«Αυτό δείχνει ότι η Ρωσία δεν σέβεται την ουκρανική ηγεσία και πράγματι δεν βλέπει το ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο ως μια σοβαρή προσπάθεια για την ειρήνη.
Αυτό δείχνει επίσης το γεγονός ότι η Ρωσία πιθανότατα θα συνεχίσει το εύρος και την κλίμακα των στρατιωτικών της επιχειρήσεων χωρίς τέλος μέχρι να ολοκληρώσει τις αποστολές που έχει αναθέσει στον εαυτό της, κυρίως την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση», είπε ο Ritter.
Επιπλέον ο Putin έχει καταστήσει σαφές ότι η Ρωσία αναμένει από τους ειδικούς των ΗΠΑ να «παρέχουν σοφές συμβουλές» στους ηγέτες στην Ουάσιγκτον για να αποτρέψουν την έκρηξη της κρίσης Ρωσίας-ΝΑΤΟ σε έναν πλήρη πυρηνικό πόλεμο, ενώ επίσης καθιστά προφανές ότι « δεν εμπιστεύεται τις Ηνωμένες Πολιτείες», καθιστώντας «το ξεκάθαρο αυτό σε αυτή τη συνέντευξη».
Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε μελλοντική σχέση μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον θα πρέπει να «εξετασθεί προσεκτικά» και οποιεσδήποτε εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις θα πρέπει να τεθούν «εγγράφως».

Να λάβετε σοβαρά υπόψη το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας

Αναφορικά με τους πρόσφατους υπαινιγμούς από αξιωματούχους του ΝΑΤΟ ότι δεν θα «απέκλειαν» μια χερσαία επέμβαση στην Ουκρανία, ο Putin επιβεβαίωσε ότι «κάθε προσπάθεια ουσιαστικής εμπλοκής από μεγάλες δυνάμεις κ.λπ. θα θεωρηθεί ως μια άμεση παρέμβαση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άμεση σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ», ενισχύοντας τους κινδύνους μιας πυρηνικής ανάφλεξης, είπε ο Ritter.
Τέλος, σχετικά με τα σχόλια του Putin για τα πυρηνικά όπλα, ο Ritter τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη, καθώς το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας προβλέπει τη χρήση τέτοιων όπλων σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης, αλλά και συμβατική επίθεσης τόσο σοβαρής που «απειλεί την υπαρξιακή επιβίωση της Ρωσίας».
«Αυτή τη στιγμή, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ υποστηρίζουν τον δεδηλωμένο στόχο της Ουκρανίας να επαναφέρει την Ουκρανία στα σύνορα του 1991 με τη Ρωσία.
Αλλά αυτό θα απαιτούσε από την Ουκρανία να αποκτήσει τον έλεγχο της Κριμαίας, του Donbass και των εδαφών της Malorossia - Kherson, Zaporizhia που η Ρωσία έχει ενσωματώσει στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Οποιαδήποτε προσπάθεια να γίνει αυτό θα αποτελούσε, εξ ορισμού, υπαρξιακή απειλή για την επιβίωση της Ρωσίας και θα προκαλούσε μια ρωσική πυρηνική απάντηση», προειδοποίησε ο Ritter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης