Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Αγρότες απέκλεισαν το αεροδρόμιο της Λιέγης με περίπου 100 τρακτέρ

Βέλγιο: Αγρότες απέκλεισαν το αεροδρόμιο της Λιέγης με περίπου 100 τρακτέρ
Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα, περίπου 100 τρακτέρ έχουν αποκλείσει την έξοδο του αεροδρομίου «σταματώντας» τα οχήματα που μεταφέρουν προϊόντα, τα οποία θα μπορούσαν να παρασκευαστούν και να παραχθούν στη χώρα με τους αγρότες να κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό
Αγρότες έχουν αποκλείσει με τα τρακτέρ τους το αεροδρόμιο της Λιέγης, στο Βέλγιο, από την Τρίτη (12/03) θέλοντας να εμποδίσουν την είσοδο των φορτηγών που φτάνουν στην χώρα με εισαγόμενα προϊόντα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα, περίπου 100 τρακτέρ έχουν αποκλείσει την έξοδο του αεροδρομίου «σταματώντας» τα οχήματα που μεταφέρουν προϊόντα, τα οποία θα μπορούσαν να παρασκευαστούν και να παραχθούν στη χώρα με τους αγρότες να κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.
«Δεν θέλουμε εισαγόμενα προϊόντα που δεν σέβονται τα ίδια κοινωνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα με τα δικά μας. Πολλά προϊόντα έρχονται με αρκετά δραστικά συστατικά που είναι απαγορευμένα στην Ευρώπη» επισημαίνει ο Γκάρι Βανβικερόγιε, αγρότης, όπως αναφέρει το δίκτυο rtl.
Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του rtl το οποίο επικαλείται διαδηλωτές, το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν επελέγη τυχαία, αλλά επειδή είναι το μεγαλύτερο για εισαγωγές και εξαγωγές εκτός από τις οδικές μεταφορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης