Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτική κρίση και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αρμενία - Καλούν σε άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού Pashinyan

Πολιτική κρίση και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αρμενία - Καλούν σε άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού Pashinyan
Ο Pashinyan κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι ετοιμάζεται να παραδώσει εθνική επικράτεια στους Αζέρους
Αρκετές εκατοντάδες Αρμένιοι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ερεβάν, σε μια συγκέντρωση που διοργάνωσε το πολιτικό κίνημα Miasin για να πιέσει στην κατεύθυνση της παραίτησης του πρωθυπουργού Nikol Pashinyan.
Μάλιστα, η διαδήλωση μεταδίδεται ζωντανά από τις περισσότερες ιστοσελίδες της χώρας
Ο πρώην πρωθυπουργός της Αρμενίας Hrant Bagratyan, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση ως ένας από τους διοργανωτές, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον αριθμό των ανθρώπων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για διαδήλωση και είπε στο πλήθος ότι όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος πρέπει να συμμετάσχει για να κάνει «Ο Nikol Pashinyan να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατό».
Ο Bagratyan προειδοποίησε ότι συνεχίζοντας την πολιτική του, ο Pashinyan «όχι μόνο θα δώσει στο Αζερμπαϊτζάν μερικά χωριά της Περιφέρειας Ταβούς, αλλά αύριο αφήσει την Τουρκία να απαιτήσει την περιοχή της Αμασίας και θα χάσουμε τα σύνορα με τη Γεωργία».
Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinyan δεν αρνήθηκε ότι το Αζερμπαϊτζάν απαιτούσε την άμεση παράδοση τεσσάρων χωριών σοβιετικής εποχής, δίπλα στην περιοχή Ταβούς, που τέθηκαν υπό τον έλεγχο της Αρμενίας ως αποτέλεσμα των εχθροπραξιών τη δεκαετία του 1990.
Πρόσθεσε επίσης ότι «ό,τι ανήκει στην Αρμενία θα παραμείνει στην Αρμενία», υπονοώντας ότι αυτά τα χωριά δεν ήταν μέρος της χώρας στη σοβιετική εποχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης