Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάλλοι αξιωματικοί αδειάζουν τον Macron: Μία τρέλα η αποστολή στρατού στην Ουκρανία, είμαστε... μαζορέτες μπροστά στη Ρωσία

Γάλλοι αξιωματικοί αδειάζουν τον Macron:  Μία τρέλα η αποστολή στρατού στην Ουκρανία, είμαστε... μαζορέτες μπροστά στη Ρωσία
Οι Γάλλοι στρατιωτικοί, που έχουν πέσει από τα σύννεφα, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τον Macron που είναι και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σχετικά Άρθρα
Έντονες συζητήσεις αλλά και αντιδράσεις προκαλεί στη Γαλλία η πολεμική ρητορική του προέδρου Emmanuel Macron, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία, προκειμένου να αποτραπεί η διαφαινόμενη ρωσική νίκη.
Τι συνέβη στον πρόεδρο όταν σκέφτηκε να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία διερωτώνται όλοι στη Γαλλία;
Αρκετές εμπιστευτικές εκθέσεις εξηγούν τον «πανικό» της γαλλικής προεδρίας ενώ στο μέτωπο, οι Ρώσοι βρίσκονται σε θέση ισχύος.
«Ήταν αναγκαίο, στο πρόσωπο του Putin, να κραδαίνουμε μια αβάσιμη απειλή; » διερωτώνται στη Γαλλία
Μη αποκλείοντας την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, ο Macron προκάλεσε κατακραυγή στην Ευρώπη ενώ έλαβε ακόμη και την αμερικανική αποδοκιμασία.
Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Marianne, υπογραμμίζει πως ο γαλλικός στρατός δεν ακολουθεί τον Macron στο πολεμικό του παραλήρημα!

Ένας στρατός από μαζορέτες

Μιλώντας υπό το καθεστώς ανωνυμίας οι Γάλλοι στρατιωτικοί, που έχουν πέσει από τα σύννεφα, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τον Macron που είναι και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Ας μην κοροϊδευόμαστε είμαστε ένας στρατός από μαζορέτες απέναντι στους Ρώσους», σχολίασε ένας ανώτερος αξιωματικός, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι η αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στο ουκρανικό μέτωπο είναι «παράλογη»!
Αρκετές εμπιστευτικές αμυντικές εκθέσεις, τις οποίες το Marianne μπόρεσε να συμβουλευτεί, δείχνουν μια «κρίσιμη κατάσταση» στο πολεμικό μέτωπο, που απέχει πολύ από την επίσημη ρητορική!
Στο υπουργείο Άμυνας το περιβάλλον του υπουργού Sébastien Lecornu, υπερασπίζεται τα προεδρικά λόγια: «Η κατάσταση των δυνάμεων στην Ουκρανία είναι πολύ ανησυχητική. Τα λόγια του προέδρου δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής».

Πάγωσαν ακόμη και οι σύμμαχοι του Γάλλου προέδρου

H πολεμική δήλωση Macron, πυροδότησε τεράστιες αντιδράσεις ακόμα και ανάμεσα στους πιο στενούς του συμμάχους, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν σαφείς αποστάσεις, διαβεβαιώνοντας πως το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται και ούτε θα εμπλακεί στον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας.
Κατόπιν, ο Macron στη συνάντηση που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επανέλαβε πως η Γαλλία θα κάνει ότι χρειάζεται «χωρίς όρια» και «χωρίς κόκκινες γραμμές» για να στηρίξει την Ουκρανία, όταν ακόμα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden διαβεβαίωνε στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους, ότι δεν πρόκειται να πολεμήσουν Αμερικάνοι στρατιώτες στην Ουκρανία και ότι βασικό μέλημα του είναι η συνέχεια της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Και όμως ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 7 Μαρτίου με την αντιπολίτευση, φέρεται να έκανε ένα ακόμα βήμα πιο πέρα, αποκαλύπτοντας το σχέδιο του για επέμβαση… γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος.

Το εφιαλτικό σενάριο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας L'Indépendant, o επικεφαλής του Κομμουνιστικού κόμματος της Γαλλίας, Fabien Roussel υποστήριξε ότι ο Macron αναφέρθηκε σε ένα σενάριο, βάσει του οποίου θα μπορούσαν να σταλούν γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις στο ουκρανικό έδαφος.
Όπως είπε ο Roussel, το σχέδιο προβλέπει ότι μια στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας προς την Οδησσό ή το Κίεβο, «θα μπορούσε να οδηγήσει σε επέμβαση» εκ μέρους της Γαλλίας.
Αναμφίβολα πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο, καθώς θα πυροδοτήσει έναν πόλεμο μεταξύ δύο πυρηνικών δυνάμεων που θα μπορούσε να σύρει στην καταστροφή όλη την ανθρωπότητα μέσω ενός πυρηνικού παγκόσμιου πολέμου... και ολοκαυτώματος.
Πάντως, ο Lecornu έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις, αναφέροντας πως η συζήτηση για τη δυνατότητα αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία δεν αφορά την ανάπτυξη στρατιωτών για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.
«Συζητήθηκαν διάφορες υποθέσεις, αλλά δεν μιλάμε για στρατεύματα που συμμετέχουν σε εχθροπραξίες» υπογράμμισε ο Lecornu, επαναλαμβάνοντας πως ο Γάλλος πρόεδρος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της Γαλλίας σε στρατιωτικές συγκρούσεις.
«Παρ' όλα αυτά, εξετάζουμε εάν έχουμε κάνει τα πάντα για να υποστηρίξουμε το Κίεβο και αν υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να εξετάσουμε.
Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η στρατιωτική παρουσία για την εκκαθάριση των ναρκών και την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στο ουκρανικό έδαφος» επισήμανε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας.

Pistorius (υπ. Άμυνας Γερμανίας): Κανείς δεν θέλει χερσαία στρατεύματα στην Ουκρανία

Έντονη ήταν η αντίδραση από το Βερολίνο και από τον Γερμανό υπουργό Άμυνας Boris Pistorius
, ο οποίος διεμήνυσε πως κανείς δεν θέλει την εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία.
«Οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς δεν θα είναι καθοριστικοί για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Γερμανία δεν σκοπεύει να περάσει αυτή τη γραμμή.
Κανείς δεν θέλει την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία.
Φυσικά, και είναι κάτι που συζητείται.
Πρόκειται για μια αποφασιστική γραμμή, την οποία δεν θα περάσουμε.
Δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος του πολέμου.
Και για αυτό δεν έχουμε παραδώσει ακόμα τους πυραύλους Taurus» υπογράμμισε ο Boris Pistorius.

marianne.JPG



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης