Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Μαζική αγορά αεροπορικών όπλων - AMRAAM, AIM-9X, JASSM-ER

Πολωνία: Μαζική αγορά αεροπορικών όπλων - AMRAAM, AIM-9X, JASSM-ER
Το συνολικό ποσό φθάνει τα 3,7 δισ. δολάρια

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την έγκριση πώλησης στην Πολωνία σειράς όπλων για τα μαχητικά της, τα F-16, κυρίως όμως για τα F-35 που αναμένονται.
Συγκεκριμένα:

  • 232 πυραύλους αέρος-αέρος AIM-9X Sidewinder Block II, συν 16 μονάδες κατεύθυνσης τους για 219,1 εκατ. δολάρια.
  • 745 πυραύλους αέρος-αέρος ΑMRAAM AIM-120C-8, συν 16 μονάδες κατεύθυνσης συν 50 ράγες εκτόξευσης LAU-129 για 1,69 δισ. δολάρια.
  • 821 πυραύλους cruise, AGM-158B-2 JASSM-ER για 1,77 δις δολάρια.

Οι παραπάνω τιμές είναι οι μέγιστες δυνατές και περιλαμβάνουν ανταλλακτικά, σχετικές υπηρεσίες κ.ο.κ. Το συνολικό ποσό φθάνει τα 3,7 δισ. δολάρια και είναι μια σημαντική επένδυση για την Πολωνική Αεροπορία, στο γνωστό πλέον “κύμα” εξοπλισμών της Βαρσοβίας.
Η δεύτερη έγκριση αφορά την πιθανή πώληση 745 πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς AIM-120C-8 AMRAAM (Advanced Medium-Range Air-to-Air Missile), 16 τμημάτων καθοδήγησης AIM-120C-8 AMRAAM και 50 ράφια όπλων LAU-129. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης εκπαιδευτικούς πυραύλους AIM-120 CATM, δοχεία μεταφοράς πυραύλων και ανταλλακτικά τμήματος ελέγχου, ενσωματωμένο εξοπλισμό δοκιμών πυρομαχικών, προσαρμογείς σετ δοκιμών υπολογιστή ADU-891, υποστήριξη πυρομαχικών και βοηθητικό εξοπλισμό, ανταλλακτικά και επισκευαστικά εξαρτήματα, αναλώσιμα υλικά, αξεσουάρ και υποστήριξη για επισκευές και επιστροφές, υποστήριξη υλικοτεχνικής σύμβασης, παράδοση και υποστήριξη σχετικά με διαβαθμισμένο λογισμικό, διαβαθμισμένες και μη διαβαθμισμένες δημοσιεύσεις και τεχνική τεκμηρίωση, εκπαίδευση και υποστήριξη προσωπικού, υποστήριξη μεταφορών, έρευνες και μελέτες, υπηρεσίες μηχανικής, τεχνικής και υλικοτεχνικής υποστήριξης από την RTX , και άλλα σχετικά στοιχεία εφοδιαστικής και υποστήριξης προγράμματος. Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος είναι 1,69 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης