Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov για Macron: Η Δύση έχει εμμονή με την ιδέα να νικήσει τη Ρωσία

Lavrov για Macron: Η Δύση έχει εμμονή με την ιδέα να νικήσει τη Ρωσία
Η εχθρότητα προς τη Ρωσία αποτελεί μέρος της πολιτικής πορείας της Δύσης, τονίζει ο Lavrov
Οι δυτικές χώρες εξακολουθούν να έχουν εμμονή με την ιδέα να νικήσουν τη Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron, σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
"Η συλλογική Δύση έχει τελικά καταστρέψει το ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας, καθώς έχει εμμονή με την ιδέα να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία", δήλωσε ο Lavrov.
"Θα ήταν αρκετό να αναφέρουμε τις παρατηρήσεις του Macron, σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και μια αρκετά μεγάλη σειρά από άλλες διαβόητες δηλώσεις που γίνονται από Ευρωπαίους ηγέτες", πρόσθεσε, σύμφωνα με το TASS.

Εχθρότητα προς τη Ρωσία

Σύμφωνα με τον Lavrov, η εχθρότητα προς τη Ρωσία "αποτελεί μέρος της πολιτικής πορείας της Δύσης που αντιπροσωπεύει ένα απλό μέρος των προσπαθειών της να παρεμποδίσει τον αντικειμενικό εκδημοκρατισμό ολόκληρου του συστήματος των διεθνών σχέσεων".
"Καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι ακριβώς αυτό το ζήτημα, το ζήτημα της δυτικής κυριαρχίας στις παγκόσμιες υποθέσεις και του τερματισμού της ηγεμονίας της, επιλύεται στην Ουκρανία", δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, συζήτησε το θέμα αυτό με μεγάλη λεπτομέρεια στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson και το επανέλαβε και πάλι στη συνέντευξή του με τον Dmitry Kiselyov, γενικό διευθυντή του μέσου ενημέρωσης Rossiya Segodnya, νωρίτερα την Τετάρτη, πρόσθεσε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης