Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τους «αθόρυβους δολοφόνους» Kh-59MK2, οι Ρώσοι κατέστρεψαν γραμμές συναρμολόγησης μη επανδρωμένων σκαφών-καμικάζι Magura-V5

Με τους «αθόρυβους δολοφόνους» Kh-59MK2, οι Ρώσοι κατέστρεψαν γραμμές συναρμολόγησης μη επανδρωμένων σκαφών-καμικάζι Magura-V5
Η χρήση αυτών των πυραύλων δεν περιορίζεται στα αεροσκάφη Su-57, αλλά περιλαμβάνει επίσης μαχητικά Su-35 και βομβαρδιστικά Su-34NVO
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις επιτέθηκαν με επιτυχία στις γραμμές συναρμολόγησης των μη επανδρωμένων σκαφών καμικάζι "Magura-V5" και "Sea Baby" στο λιμάνι της Οδησσού χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ Kh-59MK2, που θεωρούνται από τα πιο δύσκολα ανιχνεύσιμα όπλα.
Βασικό χαρακτηριστικό της επιχείρησης ήταν η προσέγγιση των βλημάτων στο στόχο στο χαμηλότερο δυνατό ύψος, που δεν υπερβαίνει τα 10 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, γεγονός που τους επέτρεψε να αποφύγουν τον εντοπισμό από τα συστήματα αεράμυνας IRIS-T και NASAMS που ήταν εγκατεστημένα στην ακτογραμμή.
Τα ραντάρ των σύγχρονων συστημάτων αεράμυνας, όπως τα TRML-4D και AN/MPQ-64F1, φέρεται ότι δεν μπορούσαν τεχνικά να ανιχνεύσουν έγκαιρα τους εισερχόμενους πυραύλους και να παράσχουν δεδομένα για την αναχαίτισή τους, γεγονός που οδήγησε τους πυραύλους να φτάσουν επιτυχώς στους στόχους τους.
Ο μοναδικός σχεδιασμός του πυραύλου Kh-59MK2, ο οποίος έχει τετράγωνη διατομή, παρέχει χαμηλή ορατότητα στα συστήματα ραντάρ και τους επιτρέπει να τοποθετούνται άνετα στο εσωτερικό των αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών Su-57 πέμπτης γενιάς.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αποτελεσματική περιοχή διασποράς του πυραύλου είναι μόλις τα 0,001 τετραγωνικά μέτρα, γεγονός που τον καθιστά ένα από τα πιο «αθόρυβα» πυρομαχικά στο οπλοστάσιο των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων. Η χρήση αυτών των πυραύλων δεν περιορίζεται στα αεροσκάφη Su-57, αλλά περιλαμβάνει επίσης μαχητικά Su-35 και βομβαρδιστικά Su-34NVO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης