Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δανία επανεξοπλίζεται στη σκιά της ρωσικής απειλής - Αμυντικές δαπάνες - μαμούθ, πιθανή στράτευση γυναικών

Η Δανία επανεξοπλίζεται στη σκιά της ρωσικής απειλής - Αμυντικές δαπάνες - μαμούθ, πιθανή στράτευση γυναικών
Η πρωθυπουργός Mette Frederiksen παρουσίασε τα σχέδια για την ενίσχυση του στρατού της Δανίας
Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες για την άμυνα της χώρας κατά 40,5 δισεκατομμύρια δανικές κορώνες (4,6 δισεκατομμύρια λίρες) κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.
Η πρωθυπουργός Mette Frederiksen παρουσίασε τα σχέδια για την ενίσχυση του στρατού της Δανίας σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί.
"Δεν επανεξοπλίζουμε τη Δανία επειδή θέλουμε πόλεμο, καταστροφή ή πόνο.
Επανεξοπλιζόμαστε αυτή τη στιγμή για να αποφύγουμε τον πόλεμο σε έναν κόσμο όπου η διεθνής τάξη αμφισβητείται", δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Οι αμυντικές δαπάνες έρχονται να προστεθούν στα 155 δισεκατομμύρια κορώνες (17,8 δισεκατομμύρια λίρες) που η Κοπεγχάγη δεσμεύτηκε πέρυσι να δαπανήσει την επόμενη δεκαετία.
Οι χώρες του ΝΑΤΟ δέχονται πιέσεις να αυξήσουν τις δαπάνες για την άμυνα, στη σκιά της ρωσικής απειλής.

Πιθανή στράτευση γυναικών

Εκτός από τη σημαντική ενίσχυση της άμυνας, η κ. Frederiksen ανακοίνωσε επίσης προτάσεις για την επέκταση της υποχρεωτικής στράτευσης στις γυναίκες.
Ο υπουργός Άμυνας της Δανίας Troels Lund Poulsen δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι η επιστράτευση θα πρέπει να παραταθεί από τέσσερις σε 11 μήνες και ότι ο συνολικός αριθμός των κληρωτών θα πρέπει να αυξηθεί σε 5.000 ετησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης