Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Έτοιμο το Πεντάγωνο να στείλει πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία

Wall Street Journal: Έτοιμο το Πεντάγωνο να στείλει πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία
Οι Ουκρανοί έχουν ζητήσει τους πυραύλους αυτούς για να χτυπήσουν την Κριμαία
Έτοιμο να στείλει τους βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία είναι το αμερικανικό Πεντάγωνο όπως επισημαίνει δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ουκρανοί ζητούν επιτακτικά από τις ΗΠΑ να τους προμηθεύσουν τους εν λόγω πυραύλους, οι οποίοι με βεληνεκές 290 χιλιομέτρων, μπορεί να πλήξουν στόχους στην Κριμαία.
Μέχρι πρότινος οι Αμερικάνοι απέρριπταν αυτήν την ιδέα, υποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις τους χρειάζονται για τις δικές τους αποστολές.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Πεντάγωνο είναι έτοιμο να στείλει τους πυραύλους ATACMS στο Κίεβο, καθώς πλέον ο αμερικανικός στρατός μπορεί να χρησιμοποιήσει τους νέους πυραύλους υψηλής ακρίβειας (Precision Strike Missile, PrSM).
Πάντως, Αμερικάνοι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι δεν είναι ακόμα γνωστό το εάν ο πρόεδρος Joe Biden θα εγκρίνει την προμήθεια του Κιέβου με αυτούς τους νέους πυραύλους.
Από την πλευρά της η Washington Post υποστηρίζει ότι το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, περιλαμβάνει πυρομαχικά διασποράς για πυραύλους ATACMS μεσαίου βεληνεκούς, τα οποία μπορούν να φτάσουν περίπου τα 160 χιλιόμετρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης