Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής η διεύρυνση των BRICS - Ρωσία: Αναβολή μέχρι τη Σύνοδο του Καζάν

tags :
Πρωτοφανής η διεύρυνση των BRICS - Ρωσία: Αναβολή μέχρι τη Σύνοδο του Καζάν
O διπλασιασμός του αριθμού των κρατών μελών, είναι "ένα πρωτοφανές γεγονός για οποιαδήποτε διεθνή δομή"
Η συζήτηση για την περαιτέρω διεύρυνση των BRICS θα πρέπει να αναβληθεί μέχρι τη σύνοδο κορυφής του Καζάν, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Sherpa της Ρωσίας στις BRICS, Sergey Ryabkov, σε συνέντευξή του για το πρώτο τεύχος του "δελτίου BRICS" του TASS.
"Πρέπει να παράσχουμε μια πλατφόρμα για τις χώρες, που ενδιαφέρονται για προσέγγιση με τις BRICS, όπου θα μπορούν να εργαστούν πρακτικά, χωρίς να αισθάνονται ότι μένουν πίσω, και να ενταχθούν σε αυτόν τον ρυθμό συνεργασίας.
Και όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα αποφασιστεί η περαιτέρω επέκταση - αυτό θα πρέπει να αναβληθεί τουλάχιστον έως ότου οι ηγέτες συνέλθουν στο Καζάν για να αποφασίσουν", δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση αν η επέκταση των BRICS θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της ρωσικής προεδρίας.

Πρωτοφανής η διεύρυνση

Μιλώντας για τα πιο πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ένωση, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι "οι BRICS πρέπει πρώτα να ενσωματώσουν εκείνους που μόλις προσχώρησαν".
"Για να γίνει έτσι ώστε, ως "δέκα", να λειτουργούμε τουλάχιστον εξίσου αποτελεσματικά ή, μάλλον, πιο αποτελεσματικά από ό,τι κάναμε στο πλαίσιο των αρχικών "πέντε"", εξήγησε ο Ryabkov. "Ο δεύτερος στόχος, που τέθηκε από τους ηγέτες μας [κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του 2023] στο Γιοχάνεσμπουργκ - είναι να αναπτύξουμε την κατηγορία των κρατών εταίρων, να δημιουργήσουμε έναν κατάλογο τέτοιων κρατών".
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, ο διπλασιασμός του αριθμού των κρατών μελών, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, είναι "ένα πρωτοφανές γεγονός για οποιαδήποτε διεθνή δομή".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης