Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Πεντάγωνο: Οι εξοπλισμοί που περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία

ΗΠΑ - Πεντάγωνο: Οι εξοπλισμοί που περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία
Το επόμενο πακέτο βοήθειας αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων θα περιλαμβάνει Stinger MANPADS και πρόσθετα πυρομαχικά για συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμπεριλάβουν το Stinger manpads, αντιαρματικά όπλα, πυρομαχικά αεράμυνας, βλήματα 155 mm και πολλά άλλα όπλα στο νέο πακέτο βοήθειας προς το Κίεβο, δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των συντακτών ο γραμματέας Τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Pat Ryder.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο πακέτο βοήθειας αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων θα περιλαμβάνει Stinger MANPADS, πρόσθετα πυρομαχικά για συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS, βλήματα πυροβολικού 155 mm και 105 mm, 84 αντιαρματικά συστήματα πυραύλων, πυρομαχικά, εκρηκτικά, ανταλλακτικά για στρατιωτικό εξοπλισμό και άλλα μέσα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, το νέο πακέτο βοήθειας θα μεταφερθεί από κονδύλια που είχαν εγκριθεί σε παρελθόντα χρόνο.
Ο Ryder σημείωσε ότι το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας δεν μπορεί να να εγγυηθεί την παροχή πρόσθετων πακέτων βοήθειας στο Κίεβο στο μέλλον εάν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει το αίτημα της κυβέρνησης για πρόσθετα κεφάλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης