Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι γαλλικές αρχές σχεδιάζουν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με 150 drones και έξι οβίδες Caesar

Οι γαλλικές αρχές σχεδιάζουν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με 150 drones και έξι οβίδες Caesar
Ανακοίνωσε επίσης την παράδοση περίπου 600 κατευθυνόμενων βομβών AASM στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις - 50 το μήνα - και περίπου 40 πυραύλους SCALP
Οι γαλλικές αρχές σχεδιάζουν να εφοδιάσουν το Κίεβο με έξι αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Caesar και 150 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) τους επόμενους μήνες σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Gabriel Attal.
«Τους επόμενους μήνες, θα προμηθεύσουμε την Ουκρανία με 150 drones χωρίς πυρομαχικά, με τηλεχειριστήριο και έξι οβίδες Caesar», είπε, μιλώντας κατά την έναρξη μιας συζήτησης στην Εθνοσυνέλευση (κάτω βουλή) αφιερωμένη στη γαλλική υποστήριξη για την Ουκρανία.
Ο αρχηγός της γαλλικής κυβέρνησης διευκρίνισε ότι το Παρίσι θα χορηγήσει την παράδοση άλλων 12 αυτοκινούμενων όπλων Caesar στην Ουκρανία εκτός από τα έξι που έχουν ήδη υποσχεθεί.
Όπως ανέφερε οι γαλλικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν να παράγουν 3 χιλιάδες πυρομαχικά πυροβολικού το μήνα για την Ουκρανία.
Ανακοίνωσε επίσης την παράδοση περίπου 600 κατευθυνόμενων βομβών AASM στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις - 50 το μήνα - και περίπου 40 πυραύλους SCALP.
Ο Attal υπενθύμισε ότι η Γαλλία υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Τσεχίας να αγοράσει πυρομαχικά πυροβολικού για την Ουκρανία από τρίτες χώρες εκτός ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης