Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αντεπίθεση η Ουγγαρία κατά του Biden για τον «δικτάτορα Orban» - Αυστηρή προειδοποίηση στον πρέσβη των ΗΠΑ

Στην αντεπίθεση η Ουγγαρία κατά του Biden για τον «δικτάτορα Orban» - Αυστηρή προειδοποίηση στον πρέσβη των ΗΠΑ
Σηκώνει το γάντι ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας κατά των προέδρου των ΗΠΑ
Η Ουγγαρία κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στη Βουδαπέστη για να διαμαρτυρηθεί για μια φράση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden ότι ο πρωθυπουργός Viktor Orban επιδιώκει δικτατορία, γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Péter Szijjártó σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Orban έχει υποστηρίξει ανοιχτά την προσπάθεια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για επιστροφή στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνησή του έχει συχνά τριβές με την τωρινή κυβέρνηση Biden, συμπεριλαμβανομένων των στενών δεσμών της Ουγγαρίας με τη Ρωσία.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ένθερμος υποστηρικτής της επιστροφής του Trump στον Λευκό Οίκο, συναντήθηκε μαζί του στη Φλόριντα την περασμένη Παρασκευή.
Εκεί, διατύπωσε ξανά τον θαυμασμό που τρέφει για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, αποκαλώντας τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα «πρόεδρο της ειρήνης» και τον μόνο υποψήφιο πρόεδρο που μπορεί να δώσει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Σε μια προεκλογική του εμφάνιση στην Πενσυλβάνια μετά τη συνάντηση που είχαν Orban και Trump, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε σκωπτικά το γεγονός ότι ο Trump συνάντησε τον αρχηγό μιας κυβέρνησης της Ευρώπης «ο οποίος έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν πιστεύει ότι η δημοκρατία λειτουργεί και επιδιώκει την επιβολή δικτατορίας», σύμφωνα με αμερικανικά μμε.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας χαρακτήρισε τη δήλωση Biden ψευδή και «πολύ σοβαρή προσβολή».
«Αυτός ο τρόπος σκέψης του προέδρου και της δημοκρατικής κυβέρνησης επιβαρύνει πολύ τις διμερείς μας σχέσεις», είπε ο Szijjártó απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης