Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένας νέος παίκτης εισέρχεται στην αγορά – Η Xiaomi λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα στις 28/3

Ένας νέος παίκτης εισέρχεται στην αγορά – Η Xiaomi λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα στις 28/3
To SU7 προσφέρει αυτονομία 800 χλμ
Σχετικά Άρθρα
Η κινεζική Xiaomi, δημοφιλής ως κατασκευαστής κινητών και έξυπνων οικιακών συσκευών, ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει από τις 28 Μαρτίου 2024 τις παραδόσεις του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της.
O πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών της Κίνας ανέφερε την Τρίτη 12/3 ότι 59 αντιπροσωπείες σε όλη την Κίνα θα αρχίσουν σύντομα να δέχονται παραγγελίες για το «Speed Ultra 7», του οποίου η τιμή αναμένεται να ανακοινωθεί σε παρουσίαση στις 28 Μαρτίου.
Στα αποκαλυπτήρια του σεντάν SU7 τον Δεκέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Xiomi, Lei Jun, δήλωσε ότι η εταιρεία του σκοπεύει να γίνει μια από τις πέντε μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.
Ο ηλεκτροκινητήρας του SU7, είπε ο Lei Jun, προσφέρει επιταχύνσεις που ξεπερνούν τα Tesla και τις ηλεκτροκίνητες Porsche.
Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο τρέχει το ίδιο λειτουργικό σύστημα με τα κινητά και τις έξυπνες συσκευές της Xiaomi πιθανότατα θα βολέψει τους πελάτες της, εκτιμούν αναλυτές.
To SU7 προσφέρει αυτονομία 800 χλμ., κινούμενα αεροδυναμικά μέρη, μοναδικά χρώματα και μέγιστη ταχύτητα 265 χλμ./ώρα.
Η Xiaomi είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση το 2021, μια προσπάθεια να διευρύνει τις δραστηριότητές της εν μέσω επιβράδυνσης στις πωλήσεις smartphone.
Το SU7 θα παράγεται σε εργοστάσιο της κρατικής αυτοκινητοβιομηχανίας BAIC στο Πεκίνο, με δυναμικό 200.000 οχημάτων το χρόνο.
Η Xiaomi σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισ. δολάρια στην ηλεκτροκίνηση σε βάθος δεκαετίας και είναι ένας από τους λίγους νέους παίκτες που εξασφάλισε άδεια από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες είναι γενικά απρόθυμες να αυξήσουν την ήδη μεγάλη παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης