Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το συγκλονιστικό βίντεο της καταστροφής του αμερικανικού HIMARS από τους Ρώσους

Το συγκλονιστικό βίντεο της καταστροφής του αμερικανικού HIMARS από τους Ρώσους
Το δημοσιευμένο υλικό δείχνει πώς ένας από τους εκτοξευτές HIMARS παθαίνει σημαντική ζημιά, μετατρέποντας το κυριολεκτικά σε «σκόνη» μετά το χτύπημα

 Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν την εξόντωση του αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS που παρασχέθηκε στην Ουκρανία ως μέρος στρατιωτικής υποστήριξης από τις ΗΠΑ.

Το δημοσιευμένο υλικό δείχνει πώς ένας από τους εκτοξευτές HIMARS παθαίνει σημαντική ζημιά, μετατρέποντας το κυριολεκτικά σε «σκόνη» μετά το χτύπημα.

Για ποια όπλα πρόκειται;

Τα συστήματα M142 HIMARS είναι εκσυγχρονισμένη και προσαρμοσμένη σε ελαφριά τεθωρακισμένα εκδοχή του συστήματος M270 MLRS, που παραγόταν μαζικά και αναπτύχθηκε τα χρόνια του 1970 από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.
Τα HIMARS μπορούν να φέρουν δύο τύπους εκτοξευτήρων πυραύλων: ο πρώτος επιτρέπει να εκτοξεύονται ταυτόχρονα έξι κατευθυνόμενοι πύραυλοι 227 χιλιοστών, ο δεύτερος εκτοξεύει μόνο έναν τακτικό πύραυλο ATACMS, με μεγαλύτερη εμβέλεια.
Η μικρή ομάδα των χειριστών του μπορεί να ξαναγεμίσει είτε το ένα ή το άλλο σύστημα μέσα σε κάπου τέσσερα λεπτά. Θα χρειαστεί όμως εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών.
Τέτοια συστήματα του αμερικανικού στρατού βρίσκονται ήδη ανεπτυγμένα στην Ευρώπη. Η Πολωνία και η Ρουμανία, κράτη μέλη του NATO, διαθέτουν επίσης όπλα του τύπου αυτού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης