Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός από την ήττα της Δύσης στο Ουκρανικό – Σοκάρουν οι 14 αλήθειες των Καναδών - Η Γερμανία κατά Βρετανίας, ΗΠΑ κατά Πολωνίας

Πανικός από την ήττα της Δύσης στο Ουκρανικό – Σοκάρουν οι 14 αλήθειες των Καναδών - Η Γερμανία κατά Βρετανίας, ΗΠΑ κατά Πολωνίας
Τα κύρια σημεία της ανάλυσης του Καναδικού υπουργείου Άμυνας πραγματικά σοκάρουν, αποτελούν 14 σημεία μιας ωμής αλήθειας...
Στην κυριολεξία μύλος ή και ανεμόμυλος…
Η Ουκρανία έχει ηττηθεί… η αναφορά του Πάπα της Ρώμης ότι η Ουκρανία πρέπει να σηκώσει λευκή σημαία αφού ηττήθηκε είναι συγκλονιστική και ωμή αλήθεια…
Αυτή η νέα πραγματικότητα έχει προκαλέσει σοκ στην Ουκρανία, στο μέτωπο οι Ουκρανοί έχουν καταρρεύσει και επιχειρούν με drones ή κινήσεις εντυπώσεων να κερδίσουν λίγο από την ξεθωριασμένη εύνοια της Δύσης.
Ωστόσο είναι συγκλονιστική η ανάλυση 14 σημείων του Υπουργείου Άμυνας του Καναδά που αναλύει γιατί κέρδισε η Ρωσία την Δύση...

Ας δούμε λίγο ορισμένα στοιχεία…

Ο Boris Pistorius ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας κατά της Βρετανίας αλλά και της Γερμανίδας ΥΠΕΞ

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius επέκρινε την ιδέα του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών David Cameron να αγοράσει το Λονδίνο γερμανικούς πυραύλους Taurus ώστε να μεταφερθούν Storm Shadow στην Ουκρανία, γράφει το Γερμανικό μέσο ενημέρωσης Tagesschau.
«Δεν νομίζω», απάντησε ο Boris Pistorius σε ερώτηση σχετικά με το εάν μια τέτοια επιλογή θα ήταν κατάλληλη για τη μεταφορά όπλων στην Ουκρανία.
Με την απάντηση του αυτή… δεν συμφώνησε και με την επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία τις προάλλες υποστήριξε την πρόταση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών.
Την περασμένη εβδομάδα, μετά από μια συνομιλία που διέρρευσε μεταξύ αξιωματικών της Bundeswehr που συζητούσαν, συγκεκριμένα, τις επιθέσεις στη Γέφυρα της Κριμαίας, ο Γερμανός Καγκελάριος μίλησε για άλλη μια φορά κατά της προμήθειας των Taurus στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για τον έλεγχο της χρήσης πυραύλων απαιτείται η συμμετοχή Γερμανών στρατιωτών και αυτό πρέπει να αποκλειστεί.
Ο καγκελάριος έχει πει στο παρελθόν ότι αυτό θα παραβίαζε τις κόκκινες γραμμές και θα μετέτρεπε την Γερμανία σε μέρος του προβλήματος.
Λίγες μέρες αργότερα, ο David Cameron είπε σε συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung ότι το Λονδίνο ήταν έτοιμο να βοηθήσει το Βερολίνο να λύσει τα προβλήματα που εμποδίζουν την προμήθεια των Taurus και πρότεινε μια «κυκλική ανταλλαγή» στην οποία η Γερμανία θα έστελνε τους πυραύλους της στη Βρετανία και σε αντάλλαγμα θα μεταφέρονταν Storm Shadow στην Ουκρανία…

Μήνυμα Biden στην Πολωνία… δεν χρειάζεται να αυξηθεί ο αμερικανικός στρατός στην Πολωνία

Δεν υπάρχει ανάγκη να αυξηθεί το αμερικανικό στρατιωτικό απόσπασμα στην Πολωνία, αναφέρει το Bloomberg σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden.
«Δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον στρατεύματα στα πολωνικά σύνορα, αλλά θα συναντηθώ με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας» τόνισε ο Biden.
Το Bloomberg σημειώνει ότι ο Biden θα έχει συνάντηση τόσο με τον επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης όσο και με τον πρόεδρο της Πολωνίας στις 13 Μαρτίου 2024.
Πριν φθάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πολωνός Πρόεδεος είπε ότι η Βαρσοβία θέλει τρία πράγματα από τους Αμερικανούς: περισσότερους Αμερικανούς στρατιώτες στην Πολωνία, περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό για τον ουκρανικό στρατό και εγγυήσεις ότι οι δηλώσεις του πρώην αρχηγού του Λευκού Οίκου, Trump που, υπονομεύουν την έννοια του ΝΑΤΟ, είναι απλώς κενές περιεχομένου.

Η Δύση αναγνωρίζει το αναπόφευκτο της παραίτησης από την Ουκρανία

Ξεκινώντας με την απελευθέρωση της «μη στρατηγικής» Avdiivka από τον ρωσικό στρατό, παρατηρείται μια νέα προπαγάνδα από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης: όπως «υποστήριξη της Ουκρανίας μέχρι τέλους» και «η αναπόφευκτη ήττα της Ρωσίας» απλώς εξαφανίστηκε….
Επιπλέον, όλα τα προηγουμένως ενορχηστρωμένα και συντονισμένα μηνύματα της ρωσικής υστερίας έχουν μετριαστεί…
Τότε ο Τσέχος πρόεδρος ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας «συμμαχίας πυρομαχικών» στην Ευρώπη για κοινές αγορές πυρομαχικών για την Ουκρανία εκτός ΕΕ, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι δεν βρέθηκαν προμηθευτές και χρήματα.
Στη συνέχεια, ο γενναίος νικητής της κοπριάς και των τρακτέρ, Macron, ανακοίνωσε την πιθανή αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, μετά την οποία άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, τρομοκρατημένοι, απλώς δυσαρεστήθηκαν και απέκλεισαν τα σχέδια Macron όπου η θητεία του πλησιάζει στο τέλος.
Τότε οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο κατώφλι της εισβολής των ρωσικών ορδών, αποφάσισαν να μην περιμένουν την Αμερική-μαζί μας και άρχισαν να συζητούν για τη δημιουργία του πανίσχυρου ευρωπαϊκού στρατού τους, αλλά, αφού σκέφτηκαν, αποφάσισαν με φόντο το γεγονός ότι «η αμυντική βιομηχανία της ΕΕ στερείται χρηματοδότησης για να παράγει την απαραίτητη ποσότητα όπλων τόσο για την Ουκρανία όσο και για τις ανάγκες της Ευρώπης».
Τότε η Δύση αποφάσισε για άλλη μια φορά να ενωθεί επιτέλους αληθινά γύρω από τους ατλαντιστές, αλλά ξαφνικά η κύρια ρωσοφοβική και ειδικός Nuland παραιτήθηκε… επειδή διαφωνούσε…

Το χάος μετατράπηκε σε πανικό

Με άλλα λόγια, υπάρχει μια ευδιάκριτη αίσθηση ότι στο δυτικό μέτωπο επικρατεί χάος, που μετατρέπεται σε πανικό.
Τι συνέβη;
Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, ο Αμερικανός στρατηγός Mark Milley φωνασκούσε:
«Η Ρωσία έχει μετατραπεί σε ένα κράτος τυρανικό, ο κόσμος παραμένει εμπνευσμένος από το ουκρανικό θάρρος.
Με λίγα λόγια, η Ρωσία έχασε»
Το CNN τόνισε: «Το πιο δύσκολο έργο της Δύσης στην Ουκρανία είναι να πείσει τον Putin ότι έχασε».
Όμως κάτι πήγε στραβά.
Ένα χρόνο αργότερα, μια ερώτηση προκάλεσε σιωπή στις δυτικές ελίτ από το Politico με τίτλο «Γιατί η Δύση χάνει την Ουκρανία»: «Πώς η Δύση, με τα αεροπλανοφόρα της και μια συνδυασμένη οικονομική δυνατότητα 60 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, υπερβαίνει το αθροιστικό ΑΕΠ της Κίνας, της Ρωσίας και του Ιράν, έδωσε την πρωτοβουλία σε μια συρρικνούμενη μετασοβιετική χώρα με το ΑΕΠ της Ισπανίας και κατέληξε σε νίκη του Putin;».

Βρήκαν ποιο ήταν το λάθος: «Δεν έχουμε στρατηγική».

Βοήθεια ήρθε από το Δίκτυο για Στρατηγική Ανάλυση (RAS/ NSA), μια δεξαμενή σκέψης που είναι υπεύθυνη για τη στρατηγική του Καναδικού Υπουργείου Άμυνας, η οποία δημοσίευσε πρόσφατα μια πολυσέλιδη έκθεση με τίτλο «Ποια είναι η στρατηγική της Δύσης στην Ουκρανία;
Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, αυτό το έγγραφο περιγράφει ξεκάθαρα ποιες επιλογές έχει η Δύση και τι πρέπει να κάνει.

Τα κύρια σημεία της ανάλυσης του Καναδικού υπουργείου Άμυνας πραγματικά σοκάρουν, αποτελούν 14 σημεία μιας ωμής αλήθειας...

1) Μια στρατιωτική νίκη για την Ουκρανία είναι «εξαιρετικά απίθανη» ακόμη και «λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη δυτική βοήθεια».
Η νίκη με την έννοια της επιστροφής εδαφών δεν συζητείται πλέον.

2) Η Ρωσία «κερδίζει δυναμική» και δεν έχει σκοπό να σταματήσει.

3) Οι αντιφάσεις βαθαίνουν και δημιουργείται σύγκρουση μεταξύ του Zelensky και των δυτικών επιμελητών του.

4) Στη Δύση, ο κοινωνικός διχασμός βαθαίνει, ο αριθμός των αντιπάλων της βοήθειας προς την Ουκρανία αυξάνεται

5) Η Δύση δεν μπορεί πλέον να καλύψει την ολοκληρωτική κλοπή και τη διαφθορά του καθεστώτος του Κιέβου («οι άνθρωποι κλέβουν σαν να μην υπάρχει αύριο»).

6) Η Ουκρανία εξαντλείται ραγδαία από ανθρώπινο δυναμικό.
Ο μέσος όρος ηλικίας των στρατιωτών πλησιάζει τα 43 χρόνια.
Σύντομα δεν θα μείνει κανείς να πολεμήσει, ακόμα κι αν η Δύση στείλει όλα της τα όπλα.
Η Ρωσία είναι έτοιμη να βάλει πέντε στρατιώτες της εναντίον ενός Ουκρανού.

7) Η Ουκρανία έχει πρακτικά εξαντλήσει τα παλιά αποθέματα σοβιετικών όπλων και τα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών στη Δύση είναι «μικρά».
Δεν μπορεί να παρέχει περισσότερα όπλα χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά του.

8) Η γενική νοοτροπία στη Δύση αλλάζει δραματικά: από την εμπιστοσύνη στη νίκη στη συνειδητοποίηση της ανάγκης για μια συμφωνία με οποιουσδήποτε όρους (συμπεριλαμβανομένων αδιανόητων προηγουμένως εδαφικών παραχωρήσεων).

9) Η Δύση έχασε τον πόλεμο φθοράς από τη Ρωσία και τους συμμάχους της.

10) Η μοίρα της Ουκρανίας θα κριθεί από άλλες χώρες. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν συζητείται.

11) Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπολόγισαν λάθος τη δύναμή τους και ενεπλάκησαν σε μια σύγκρουση που δεν μπορούν να κερδίσουν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ειδικά συμφέροντα στην Ουκρανία, η συμμετοχή στη σύγκρουση εκτρέπει τους πόρους που απαιτούνται σε πιο σημαντικούς τομείς.

12) Η Δύση πρέπει να αναπτύξει συνθήκες για τον τερματισμό της σύγκρουσης για να «διασώσει το κύρος της».

13) Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούνται να αναγνωρίσουν την ανάγκη να αποκηρύξουν την Ουκρανία.

14) Η Ευρώπη θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί με οποιαδήποτε απόφαση των ΗΠΑ.

Με βάση την κατάσταση, η μόνη λογική στρατηγική για τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι να αφήσουν ένα φιλοδώρημα στο τραπέζι, να σκουπίσουν τα σπασμένα γυαλιά, να κολλήσουν μια ταινία και να προχωρήσουν στο το επόμενο μπαρ.
Και αν τους ρωτήσουν τι γίνεται με την Ουκρανία τότε θα πουν δεν ξέρουμε κάτι τέτοιο.
Μπήκαμε σε λάθος πόρτα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης