Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συντριβή στρατιωτικού μεταγωγικού IL-76 στη Ρωσία - Νεκροί και οι 15 επιβαίνοντες

Συντριβή στρατιωτικού μεταγωγικού IL-76 στη Ρωσία -  Νεκροί και οι 15 επιβαίνοντες
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αιτία της συντριβής είναι φωτιά που εκδηλώθηκε σε έναν από τους κινητήρες
(upd2) Νεκροί είναι και οι 15 επιβαίνοντες του στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους IL-76, το οποίο συνετρίβη κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης πτήσης στην περιοχή του Ivanovo.
Ειδικότερα, το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 συνετρίβη κοντά στο χωριό Bogorodskoye, περίπου 2 χιλιόμετρα από το Βόρειο Αεροδρόμιο του Ivanovo λίγο μετά την απογείωση του.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 8 μέλη πληρώματος και 7 επιβάτες, ενώ αιτία της συντριβής - σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις που επικαλούνται οι ρωσικές αρχές - φέρεται πως είναι είναι φωτιά που εκδηλώθηκε σε έναν από τους κινητήρες του αεροσκάφους.
Κατά την πτώση του IL-76 δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή θύματα στο έδαφος.
76555555.JPG
«Στις 12 Μαρτίου, περίπου στις 13:00 ώρα Μόσχας (σ.σ. 12:00 ώρα Ελλάδας), ενώ απογειωνόταν για μια προγραμματισμένη πτήση, ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 συνετρίβη στην περιοχή του  Ivanovo.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν οκτώ μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ήδη στο σημείο της συντριβής έχει σπεύσει επιτροπή της Διοίκησης των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων προκειμένου να διακριβώσει τα αίτια της συντριβής.

Υπενθυμίζεται πως αυτή είναι η δεύτερη συντριβή ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους IL-76 καθώς στις 24 Ιανουαρίου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ένα αντίστοιχο αεροσκάφος πάνω από την περιοχή του Belgorod.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 74 επιβάτες, εκ των οποίων 65 Ουκρανοί στρατιώτες αιχμάλωτοι πολέμου, οι οποίο επρόκειτο να ανταλλαγούν με Ρώσους στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης