Διεθνή

Ουκρανοί σε απόγνωση - Επιχείρησαν... εισβολή στη Ρωσία και καταστράφηκαν - Δεν πέρασαν τα σύνορα

Ουκρανοί σε απόγνωση - Επιχείρησαν... εισβολή στη Ρωσία και καταστράφηκαν - Δεν πέρασαν τα σύνορα
Η FSB αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τουλάχιστον 100 Ουκρανούς στρατιώτες από τις 10 Μαρτίου
(upd2) Ο ρωσικός στρατός με τη συνδρομή της FSB, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας απέτρεψαν την προσπάθεια ουκρανικών δυνάμεων να εισβάλλουν στο ρωσικό έδαφος και συγκεκριμένα στις επαρχίες Belgorod και Kursk.
«Σήμερα το πρωί, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μαζί με μονάδες της συνοριακής υπηρεσίας της FSB της Ρωσίας, απέτρεψαν μια προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να διαρρήξει το συνοριακό έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις περιφέρειες του Belgorod και του Kursk» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Όπως επισημαίνει, οι Ουκρανοί τρομοκράτες που προσπάθησαν να εισβάλουν στο ρωσικό έδαφος επλήγησαν από την αεροπορία, από πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό.
Το αποτέλεσμα ήταν οι ουκρανικοί σχηματισμοί να υποστούν τεράστιες απώλειες και τελικά να απωθηθούν.
Η Ρωσία επισημαίνει πως οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα.
Σημειώνεται πως νωρίτερα, ρωσικές δυνάμεις είχαν αποκρούσει τέσσερις επιθέσεις Ουκρανών σαμποτέρ στην περιοχή Tetkino, στην επαρχία του Kursk.

Η εισβολή

Σύμφωνα με την FSB, ήδη από την Κυριακή 10 Μαρτίου ρωσικές δυνάμεις συνοριοφυλακής και Ρώσοι στρατιώτες σταμάτησαν πολλές προσπάθειες των Ουκρανών να παραβιάσουν τα σύνορα στις επαρχίες Belgorod και Kursk.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στις 03.00 τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου (στις 02:00 ώρα Ελλάδας), ουκρανικοί σχηματισμοί επιχείρησαν να εισβάλλουν στο Belgorod προς τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα, και συγκεκριμένα κοντά στους οικισμούς Odnorobovka, Nekhoteevka και Spodaryushino.
Όπως αναφέρεται, οι σχηματισμοί αυτοί επλήγησαν από δυνάμεις της αεροπορίας, του πυροβολικού και από πυραυλικές δυνάμεις.

Επίσης, από τις 08:00 έως τις 08:25 σήμερα το πρωί (ώρες Ελλάδας 07:00 και 07:25) εξαπέλυσαν τέσσερις επιθέσεις κοντά στην περιοχή Tetkino, της επαρχίας Kursk.
Οι ουκρανικές μονάδες σαμποτέρ επιχείρησαν να εισβάλλουν στη Ρωσία, τη στιγμή που είχε εξαπολυθεί μαζική επίθεση με drones.

Δεν πέρασαν τα σύνορα

«Οι τρομοκρατικοί σχηματισμοί του καθεστώτος του Κιέβου υπέστησαν σημαντικές απώλειες και απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των μονάδων που καλύπτουν τα κρατικά σύνορα.
Οι μονάδες που κάλυπταν τα κρατικά σύνορα εξουδετέρωσαν έως και 60 Ουκρανούς τρομοκράτες, 5 τανκ και ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού» υποστηρίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφερόμενο στην επίθεση στο Belgorod.
Πάντως, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επισημαίνει πως σε καμία περίπτωση, δεν σημειώθηκαν παραβιάσεις των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τους Ουκρανούς τρομοκράτες που προσπάθησαν να εισβάλουν στο ρωσικό έδαφος.

Πάνω από 100 Ουκρανοί νεκροί

Σύμφωνα με την FSB, από τις 10 Μαρτίου, όταν και άρχισαν αυτές οι απόπειρες παραβίασης των συνόρων, οι Ουκρανοί έχουν χάσει τουλάχιστον 100 στρατιώτες, 6 άρματα μάχης, ένα αυτοκινούμενο πυροβολικό CAESAR και 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Ρώσοι ένοπλοι κατά του Κρεμλίνου

Νωρίτερα το Reuters μετέδωσε πως τουλάχιστον δύο ομάδες ενόπλων, με έδρα τους την Ουκρανία, που φέρονται να αποτελούνται από Ρώσους που είναι κατά του Κρεμλίνου, εξαπέλυσαν επιδρομές στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.
Η Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας και το Τάγμα Σιβηρίας ανακοίνωσαν στις σελίδες τους στο Telegram ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις στη Ρωσία από την Ουκρανία.
«Θα πάρουμε τη γη μας από το καθεστώς εκατοστό προς εκατοστό», ανέφερε η Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας στην ανάρτηση στο Telegram.
Στο παρελθόν, Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει τις ομάδες αυτές μαριονέτες του ουκρανικού στρατού και της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA, ενώ η Μόσχα λέει ότι προσπαθούν να προκαλέσουν χάος στη Ρωσία.
Ο Andriy Yusov, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού στρατού, δήλωσε στο ουκρανικό δίκτυο 24 Channel ότι οι ομάδες διενεργούν την επιχείρηση σε ρωσικό έδαφος ανεξάρτητα από την Ουκρανία.
Ο Yusov δήλωσε ότι μια τρίτη ομάδα, το Σώμα Ρώσων Εθελοντών, επίσης συμμετέχει στην επιχείρηση.
Η ανάρτηση της λεγεώνας φάνηκε να αναφέρεται στις επικείμενες εκλογές στη Ρωσία, που θα πραγματοποιηθούν αυτό το σαββατοκύριακο.
«Οι άνθρωποι θα ψηφίσουν όποιον θέλουν, όχι αυτόν που είναι αναγκασμένοι.
Οι Ρώσοι θα ζήσουν ελεύθερα», ανέφερε η οργάνωση.
Η Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας και το Σώμα Ρώσων Εθελοντών έχουν στο παρελθόν αναλάβει την ευθύνη για άλλες διασυνοριακές επιδρομές στη Ρωσία από την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης