Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζικό κύμα επιθέσεων από ουκρανικά drones - Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 26 σε 7 περιοχές

Μαζικό κύμα επιθέσεων από ουκρανικά drones - Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 26 σε 7 περιοχές
Πυρκαγιές ξέσπασαν σε εγκαταστάσεις σε Oryol και Nizhny Novgorod
(upd) Μαζική επίθεση με drones εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα τα ξημερώματα οι Ουκρανοί βάζοντας στο στόχαστρο τους 7 επαρχίες της Ρωσίας, ανάμεσα στις οποίες και αυτές της Μόσχας και του Λένινγκραντ.
Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα συστήματα αεράμυνας κατάφεραν να αναχαιτίσουν 26 drones καθώς και 8 πυραύλους Vampire και έναν πύραυλο Tochka – U, ενώ αναφέρθηκαν πυρκαγιές σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Nizhny Novgorod και σε χώρο αποθήκευσης πετρελαίου στο Oryol.

Μαζική επίθεση

Βάσει των επίσημων στοιχείων, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε τουλάχιστον 26 drones πάνω από 7 περιοχές της Ρωσίας.
Όπως αναφέρεται, τα περισσότερα drones, 12, αναχαιτίστηκαν πάνω από την επαρχία του Kursk, τα 7 στο Belgorod, τα 2 στη Μόσχα και στο Oryol και από ένα σε Bryansk, Tula και Λένινγκραντ.
Παράλληλα επιθέσεις αναφέρθηκαν στις περιοχές του Voronezh και του Nizhny Novgorod, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε 8 βλήματα από το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Vampire και ενός πυραύλου από το επιχειρησιακό – τακτικό συγκρότημα Tochka-U.
Είναι χαρακτηριστικό πως η πόλη Oryol βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ στόχος έγινε και το Kstovo, στο Nizhny Novgorod που απέχει 450 χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Πυρκαγιές

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, από τις επιθέσεις αυτές δεν αναφέρθηκαν νεκροί, παρά μόνο ένας τραυματισμός κατοίκου στον οικισμό Shebekinο.
Στην περιοχή του Oryol αναφέρεται πως εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου, η οποία εξαπλώθηκε σε μια επιφάνεια 100 τ.μ., ενώ χρειάστηκε να απομακρυνθούν 17 άνθρωποι από πολυώροφα παρακείμενα κτήρια, ενώ και στη βιομηχανική ζώνη του Kstovo που βρίσκεται στην περιοχή Nizhny Novgorod, ένα διυλιστήριο πετρελαίου τυλίχθηκε στις φλόγες.
Οι κυβερνήτες και των δύο αυτών περιοχών επιβεβαίωσαν πως οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν ύστερα από επιθέσεις drones, ενώ λόγω των επιθέσεων αυτών, επιβλήθηκαν προσωρινοί περιορισμοί στα αεροδρόμια της Kaluga και του Nizhny Novgorod.

Χωρίς ρεύμα

Επίθεση έγινε και στην επαρχία του Belgorod, όπου προκλήθηκε ζημιά σε γραμμή ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα 12 συνολικά οικισμοί να μείνουν χωρίς ρεύμα.
Ζημιές υπέστησαν επίσης κτήρια στην περιοχή Borisovsky και στο Shebekino
«Η περιφέρεια του Belgorod δέχθηκε επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία έριξαν τέσσερις εκρηκτικούς μηχανισμούς», ανέφερε ο κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov.

Η δεύτερη σε λίγες ημέρες

Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη μαζική επίθεση από ουκρανικά drones σε ρωσικές περιοχές τις τελευταίες ημέρες.
Στις 9 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε αναφέρει την αναχαίτιση 47 drones πάνω από το έδαφος των περιοχών Belgorod (1), Kursk (2), Volgograd (3) και Rostov (41).
Ούτε αυτή η επίθεση είχε σοβαρές συνέπειες.

Απετράπη εισβολή Ουκρανών σαμποτέρ στο Kursk

Επιπλέον, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ επιχείρησε να εισβάλλει στο Tyotkino στην περιοχή του Kursk.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, Roman Starovoyt, ακολούθησε μάχη με πυροβολισμούς και το εγχείρημα των Ουκρανών απετράπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης