Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι η Ρωσία μπορεί να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για 2 με 5 χρόνια… χαλαρά

Wall Street Journal: Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι η Ρωσία μπορεί να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για 2 με 5 χρόνια… χαλαρά
Το Βρετανικό Ινστιτούτο Ενωμένων Υπηρεσιών (RUSI) ανέφερε ότι η Ρωσία έχει επί του παρόντος περίπου 3 εκατομμύρια βλήματα παλαιών πυρομαχικών πυροβολικού στα αποθέματά της, αλλά ότι μεγάλο μέρος τους είναι σε κακή κατάσταση
Η Wall Street Journal ανέφερε στις 11 Μαρτίου ότι ένας ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί πιθανότατα να διατηρήσει την τρέχουσα πολεμική της προσπάθεια για δύο έως πέντε ακόμη χρόνια…
Ερευνητές ανοιχτού κώδικα ανέλυσαν πρόσφατα δορυφορικές εικόνες και εκτίμησαν ότι η Ρωσία φέρεται να έχει αφαιρέσει το 25% έως 40% των στρατηγικών αποθεμάτων της σε τανκς, ανάλογα με το μοντέλο, από υπαίθριες εγκαταστάσεις αποθήκευσης από το 2022.
Ο ανώτερος συνεργάτης του Προγράμματος για τη Ρωσία και την Ευρασία του Carnegie Endowment for International Peace, Dara Massicot, εκτίμησε στις 8 Μαρτίου ότι το «απομένον απόθεμα της Ρωσίας θα μειωθεί τα επόμενα δύο χρόνια» εάν η Ρωσία συνεχίσει τον τρέχοντα ρυθμό των επιχειρήσεων της.
Το Βρετανικό Ινστιτούτο Ενωμένων Υπηρεσιών (RUSI) ανέφερε ότι η Ρωσία έχει επί του παρόντος περίπου 3 εκατομμύρια βλήματα παλαιών πυρομαχικών πυροβολικού στα αποθέματά της, αλλά ότι μεγάλο μέρος τους είναι σε κακή κατάσταση.
Η Wall Street Journal ανέφερε ότι η RUSI και άλλοι δυτικοί αναλυτές έχουν αξιολογήσει ότι η τρέχουσα εγχώρια παραγωγή πυρομαχικών της Ρωσίας δεν επαρκεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία, επομένως η Ρωσία πιθανότατα θα συνεχίσει να βασίζεται σε προμήθειες από εταίρους.
Το CNN ανέφερε στις 11 Μαρτίου ότι οι πληροφορίες του ΝΑΤΟ υπολογίζουν ότι η Ρωσία παράγει περίπου 250.000 πυρομαχικά πυροβολικού απροσδιόριστου διαμετρήματος το μήνα, συνολικά περίπου τρία εκατομμύρια βλήματα ετησίως.
Ανώτερος αξιωματούχος των ευρωπαϊκών υπηρεσιών πληροφοριών φέρεται να είπε στο CNN ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη μπορούν συλλογικά να παράγουν μόνο περίπου 1,2 εκατομμύρια οβίδες απροσδιόριστων διαμετρημάτων ετησίως για την Ουκρανία.
Το CNN ανέφερε ότι ο αμερικανικός στρατός έθεσε στόχο να παράγει 100.000 οβίδες το μήνα μέχρι το τέλος του 2025 και σημείωσε ότι αυτό είναι λιγότερο από το ήμισυ της τρέχουσας μηνιαίας παραγωγής της Ρωσίας, αλλά ο Βοηθός Γραμματέας του Στρατού των ΗΠΑ για την απόκτηση, την επιμελητεία και την τεχνολογία Doug Bush δήλωσε στις 5 Φεβρουαρίου ότι αυτός ο στόχος των 100.000 βλημάτων το μήνα μέχρι το 2025 αναφέρεται μόνο σε βλήματα πυροβολικού των 155 mm και δεν περιλαμβάνει βλήματα άλλων διαμετρημάτων που παράγουν οι ΗΠΑ και που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις.
Οι εκτιμήσεις πληροφοριών του ΝΑΤΟ για την παραγωγή ρωσικών πυρομαχικών πυροβολικού που επικαλείται το CNN πιθανότατα περιλαμβάνουν διάφορα διαμετρήματα πυρομαχικών, όχι μόνο βλήματα 152 χιλιοστών που είναι ανάλογα με τα δυτικά βλήματα 155 χιλιοστών και πιθανότατα δεν αποτελούν άμεση σύγκριση με τους στόχους της Δύσης για την παραγωγή βλημάτων 155 χιλιοστών.
Οι μεταφορές βορειοκορεατικών όπλων στη Ρωσία δια θαλάσσης προφανώς επαναλήφθηκαν μετά από μια παύση από τα μέσα Φεβρουαρίου 2024.
Το NK Pro με επίκεντρο τη Βόρεια Κορέα ανέφερε στις 11 Μαρτίου ότι οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι ένα πλοίο που μοιάζει με το ρωσικό φορτηγό πλοίο Lady R έφτασε στο πλοίο της Βόρειας Κορέας
Το λιμάνι Rajin στις 10 Μαρτίου και φαίνεται να είναι φορτωμένο με κοντέινερ με όπλα…
Η NK Pro δήλωσε ότι αντικείμενα, που πιθανώς παραδόθηκαν στο λιμάνι με τρένο από το εσωτερικό της Βόρειας Κορέας, εμφανίστηκαν στην προβλήτα στο λιμάνι Rajin όπου συνήθως φορτώνονται τα πλοία πριν αναχωρήσουν για τη Ρωσία.
Το πλοίο Lady R φέρεται να παρέδωσε φορτίο από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία δύο φορές τον Οκτώβριο του 2023 και μία φορά τον Φεβρουάριο του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης