Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Όσο η Ουκρανία αντέχει, ο γαλλικός στρατός δεν χρειάζεται - Απορρίπτουμε τα σενάρια συνθηκολόγησης

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Όσο η Ουκρανία αντέχει, ο γαλλικός στρατός δεν χρειάζεται - Απορρίπτουμε τα σενάρια συνθηκολόγησης
Σύμφωνα με τον Zelensky, η συζήτηση για τη συμμετοχή της Γαλλίας στις εχθροπραξίες μπορεί να γίνει μόνο εάν η Ρωσία έρθει σε σύγκρουση με μια χώρα του ΝΑΤΟ
Η Ουκρανία δεν χρειάζεται γαλλικό στρατιωτικό σώμα, δήλωσε ο Zelensky σε συνέντευξή του στο BFMTV.
«Όσο η Ουκρανία αντέχει, ο γαλλικός στρατός μπορεί να παραμείνει στο γαλλικό έδαφος.
Τα παιδιά σας δεν θα πεθάνουν στην Ουκρανία» τόνισε ο Zelensky.
Σύμφωνα με τον Zelensky, η συζήτηση για τη συμμετοχή της Γαλλίας στις εχθροπραξίες μπορεί να γίνει μόνο εάν η Ρωσία έρθει σε σύγκρουση με μια χώρα του ΝΑΤΟ.
Υπενθύμισε ότι η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά σημείωσε ότι δεν έχει αντίρρηση στην αποστολή στρατιωτικού και τεχνικού προσωπικού για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών, καθώς και για την παραγωγή και επισκευή όπλων.
Ο Zelensky τόνισε επίσης ότι η Ουκρανία υπέφερε από έλλειψη βλημάτων, καθώς και από αεροπορικό αποκλεισμό, ρωσικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και UAV.
Επιπλέον, ανακοίνωσε την κατασκευή τριών αμυντικών γραμμών μήκους χιλίων χιλιομέτρων.

Η Ουκρανία απορρίπτει σχέδια για παύση των εχθροπραξιών

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky απέρριψε την επιλογή για παύση των εχθροπραξιών σε συνέντευξή του στο γαλλικό BFMTV.
Υποστήριξε ότι «η Ρωσία χρειάζεται μια παύση στη μάχη όπως το οξυγόνο».
Κατά τη γνώμη του, η Ρωσία ενδιαφέρεται για μια τέτοια παύση «όχι για να διεξάγει διαπραγματεύσεις, αλλά για να αναπληρώσει το στρατιωτικό της δυναμικό και να εκπαιδεύσει στρατεύσιμους».
Πέραν του ΝΑΤΟ και ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε να ξεκινήσει μια διαδικασία διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία με τη συμμετοχή διεθνών μεσολαβητών στη συνέντευξή του για το RSI της Ελβετίας.
Σύμφωνα με τον ποντίφικα, όταν κάποιος βλέπει ότι «είναι ηττημένος, ότι κάτι δεν πάει καλά, πρέπει να δείξει θάρρος και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις» για να αποφύγει τα χειρότερα και να αποφύγει νέους θανάτους. Στην συνέντευξη του χρησιμοποίησε τον όρο «λευκή σημαία», τον οποίο πολλοί ερμήνευσαν ως έκκληση για συνθηκολόγηση της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης