Τελευταία Νέα
Διεθνή

William Burns (Επικεφαλής CIA): Χωρίς βοήθεια η Ουκρανία θα χάσει πολλά εδάφη - Χρειάζεται όπλα για να χτυπήσει την Κριμαία

William Burns (Επικεφαλής CIA): Χωρίς βοήθεια η Ουκρανία θα χάσει πολλά εδάφη - Χρειάζεται όπλα για να χτυπήσει την Κριμαία
Σύμφωνα με τον William Burns , «με το νέο πακέτο βοήθειας, η Ουκρανία θα μπορέσει να αντέξει το 2024 και το 2025»
Ο επικεφαλής της CIA, William Burns, είπε ότι η νέα βοήθεια των ΗΠΑ, εάν εγκριθεί από το Κογκρέσο, θα παράσχει στην Ουκρανία τη δυνατότητα να εξαπολύσει μια επίθεση και «διεισδυτικά πλήγματα στην Κριμαία».
«Με το νέο πακέτο βοήθειας, η Ουκρανία θα μπορούσε να είναι σε θέση στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025 όπου θα ανακτήσει την επιθετική πρωτοβουλία και θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί από μια θέση σημαντικής ισχύος», είπε σε ακρόαση της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας.
Σύμφωνα με τον William Burns , «με το νέο πακέτο βοήθειας, η Ουκρανία θα μπορέσει να αντέξει το 2024 και το 2025».
Πρόσθεσε ότι η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ θα παράσχει στην Ουκρανία τις δυνατότητες για «διεισδυτικά χτυπήματα στην Κριμαία» και ενέργειες κατά του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Την ίδια στιγμή, η άρνηση των ΗΠΑ να παράσχουν πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια είναι γεμάτη με σημαντικές εδαφικές απώλειες για την Ουκρανία το 2024, τόνισε ο William Burns.
Το αμερικανικό Κογκρέσο δεν συμφώνησε με το αίτημα του Λευκού Οίκου για νέα βοήθεια προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης