Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανελέητοι βομβαρδισμοί ΗΠΑ-Βρετανίας στην al Hodeidah της Υεμένης με 17 πλήγματα, στο στόχαστρο το λιμάνι Ras Isa

Ανελέητοι βομβαρδισμοί ΗΠΑ-Βρετανίας στην al Hodeidah της Υεμένης με 17 πλήγματα, στο στόχαστρο το λιμάνι Ras Isa
Το Al Masirah έκανε λόγο για τουλάχιστον 17 πλήγματα στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, τέσσερα εκ των οποίων είχαν στόχο το λιμάνι Ras Isa
Αναφορές για νέα αεροπορικά πλήγματα στο λιμάνι της al Hodeidah και άλλες παράκτιες περιοχές της Υεμένης, μεταδίδει σήμερα ο προσκείμενος στους αντάρτες Houthis τηλεοπτικός σταθμός Al Masirah, ο οποίος αποδίδει τις επιθέσεις στις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας που προστατεύουν τα εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
Το Al Masirah έκανε λόγο για τουλάχιστον 17 πλήγματα στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, τέσσερα εκ των οποίων είχαν στόχο το λιμάνι Ras Isa.
Την περασμένη Τετάρτη, πύραυλος των Houthis έπληξε το εμπορικό πλοίο True Confidence υπό σημαία Μπαρμπέιντος και ελληνική διαχείριση, προκαλώντας τον θάνατο τριών μελών του πληρώματος.
Ήταν το πρώτο φονικό πλήγμα των Houthis από την έναρξη των επιθέσεών τους τον Νοέμβριο για να εκφράσουν – όπως ισχυρίζονται – την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστινίους απέναντι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Λίγες ημέρες πριν από την φονική πυραυλική επίθεση στον Κόλπο του Άντεν, βυθίστηκε λίγο μακρύτερα το υπό σημαία Μπελίζ φορτηγό πλοίο Rubymar το οποίο είχε χτυπηθεί από πύραυλο των Χούθι στις 18 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης