Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova - Ρωσία: Είναι μάταιο να το αρνούνται - Στρατιώτες του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία

Zakharova - Ρωσία: Είναι μάταιο να το αρνούνται - Στρατιώτες του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία
Ωμή παραδοχή του Πολωνού ΥΠΕΞ βλέπει η Maria Zakharova
«Οι δηλώσεις Sikorski αποτελούν απόδειξη για την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην σύγκρουση στην Ουκρανία» και ότι «πλέον είναι μάταιο να το αρνούνται» ανέφερε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, αναφερόμενη στα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Radosław Sikorski, ότι «στρατιώτες του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία».
Συγκεκριμένα, ο Πολωνός ΥΠΕΞ νωρίτερα, κατά την ομιλία του σε ειδική συνεδρίαση της Πολωνικής Βουλής για τα 25 χρόνια της Πολωνίας στο ΝΑΤΟ ανέφερε : «Στρατιώτες από χώρες του ΝΑΤΟ είναι ήδη παρόντες στην Ουκρανία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πρέσβεις των χωρών αυτών, τις οποίες εν αντιθέσει με άλλους δεν θα κατονομάσω, που αναλαμβάνουν αυτό το ρίσκο. Γνωρίζουν ποιοι είναι». που έκανε μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση της Πολωνικής Βουλής για τα 25 χρόνια της Πολωνίας στο ΝΑΤΟ.

Οι δηλώσεις Μacron

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από μια διάσκεψη για την Ουκρανία στο Παρίσι στις 26 Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες εξέτασαν το ενδεχόμενο να στείλουν χερσαία στρατεύματα στην Ουκρανία.
Παρόλο που δεν επιτεύχθηκε συναίνεση για το θέμα αυτό, άφησε ανοιχτή την πόρτα για ένα τέτοιο σενάριο στο μέλλον.
Μετά τη διάσκεψη, οι περισσότερες από τις χώρες που συμμετείχαν δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία για να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov τόνισε ότι μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας θα είναι αναπόφευκτη αν σταλούν δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία. Είπε επίσης ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «θα πρέπει επίσης να αξιολογήσουν» τις συνέπειες τέτοιων ενεργειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης