Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πόλεμος στην Ουκρανία η χειρότερη διαφήμιση για τα όπλα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ γίνονται σκόνη στις στέπες του Donbass

Ο πόλεμος στην Ουκρανία η χειρότερη διαφήμιση για τα όπλα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ γίνονται σκόνη στις στέπες του Donbass
Ένα παλιό ρωσικό T-72B3 καταστρέφει ένα αμερικανικό τανκ Abrams με μια βολή
Μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση και την απροθυμία των δυτικών εταίρων του να προμηθεύσουν ακριβότερα όπλα στην κρεατομηχανή, η Ουκρανία αναγκάζεται να πετάξει τα πολύτιμα όπλα του ΝΑΤΟ στα πεδία των μαχών.
Η στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον ρωσικό στρατό.
Η περασμένη εβδομάδα σημαδεύτηκε από μεγάλες απώλειες από το ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων στρατιωτικών ανησυχιών τους.
Τα άρματα μάχης Abrams παρουσιάστηκε ως θαύμα όπλο που αναπτύχθηκε στην Ουκρανία, το οποίο υποτίθεται ότι θα άλλαζε την ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο της μάχης.
Σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις, η ουκρανική διοίκηση έστειλε μεγάλες ενισχύσεις στην περιοχή Avdiivka, συμπεριλαμβανομένης της 47ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας εξοπλισμένης με αμερικανικά άρματα μάχης.
Αφού τα Abrams μπήκαν στην πρώτη τους μάχη, η Ουκρανία συνειδητοποίησε με οδυνηρό τρόπο… την αλήθεια.
Στις 10 Μαρτίου, πλάνα επιβεβαίωσαν την καταστροφή του 4ου τεθωρακισμένου αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ρώσοι στρατιωτικοί βγάζουν ήδη φωτογραφίες με τα νέα τους τρόπαια, πράγμα που σημαίνει ότι ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να εκκενώσει τα τανκς.
Παρά τις προσπάθειες των δυτικών μέσων ενημέρωσης να σώσουν τη φήμη των στρατιωτικών συστημάτων του ΝΑΤΟ, τελικά έπρεπε να παραδεχτούν την αλήθεια.
Αυτή ήταν η περίπτωση των παντοδύναμων HIMARS MLRS, που πολεμούν στην Ουκρανία για περισσότερο από ενάμιση χρόνο.
Στις 5 Μαρτίου, ένα κοντινό βίντεο υψηλής ποιότητας επιβεβαίωσε αναμφίβολα την καταστροφή ενός από τους πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων περίπου 50 χλμ από την πρώτη γραμμή.
Το βίντεο ανάγκασε τα δυτικά μέσα να παραδεχτούν την απώλεια
Παρά τις προσπάθειες του Κιέβου να κρύψει την αλήθεια, χαρακτηρίζοντάς την ως «ρωσική προπαγάνδα», πολλά βίντεο από το μέτωπο έδειχναν ρωσικά χτυπήματα στα συστήματα κατασκευής των ΗΠΑ.
Η καταστροφή των πρώτων HIMARS, που περιελάμβανε βίντεο, επιβεβαιώθηκε τον Ιούλιο του 2022, ένα μήνα μετά την αποστολή τους στην Ουκρανία.
Έκτοτε, δεκάδες από αυτά τα συστήματα έχουν δεχτεί ρωσικά πυρά.
Πολλά από τα οποία καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές, όπως επιβεβαιώθηκε από βίντεο με τα κατεστραμμένα οχήματα που επέστρεφαν στις ΗΠΑ για επισκευή.
Ένα άλλο βαρύ πλήγμα για το ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα ήταν η επιβεβαιωμένη καταστροφή αρκετών συστημάτων αεράμυνας Patriot όχι μακριά από τις γραμμές του μετώπου.
Στις 9 Μαρτίου, ένας ρωσικός πύραυλος Iskander χτύπησε τη στήλη 3 εκτοξευτών Patriot και ένα σύστημα ραντάρ, καθώς και 2 οχήματα συνοδείας.
Σύμφωνα με τους επίσημους ισχυρισμούς, τουλάχιστον 7 συστήματα Patriot στάλθηκαν στην Ουκρανία, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταστραφεί.
Υπήρχαν πιθανώς περισσότερα συστήματα Patriot, αλλά δεν έχουν αποκαλυφθεί.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πιο δοξασμένα όπλα του ΝΑΤΟ που χάθηκαν την περασμένη εβδομάδα, για να μην αναφέρουμε τις ελπίδες του Κιέβου για τα Javelin ATGMS, τα UAV Bayraktar, τα άρματα μάχης Leopard και άλλα ξένα όπλα που κατέληξαν παλιοσίδερα στις στέπες του Donbass.

Ένα παλιό ρωσικό T-72B3 καταστρέφει ένα αμερικανικό τανκ Abrams με μια βολή

Η καταστροφή ενός τανκ Abrams από ένα ρωσικό T-72B3 με μία βολή στην Ουκρανία υπονόμευσε τη φήμη του αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός του σώματος πεζοναυτών των ΗΠΑ Brian Berletik.
Αυτά τα νέα δεδομένα διαλύουν περισσότερα από 30 χρόνια προπαγάνδας των ΗΠΑ σχετικά με την ανωτερότητα των αμερικανικών οπλικών συστημάτων.
Σχετικά με το πόσο καλύτερα και υψηλότερης ποιότητας είναι από τα ρωσικά τεθωρακισμένα».
Ο στρατιωτικός σημείωσε επίσης ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά το Abrams στην Ουκρανία και το ίδιο το αμερικανικό τανκ δεν έχει κανένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ρωσικών.

Οι ρώσοι τρομοκρατούν τους Ουκρανούς, η κόλαση έρχεται από τους Ουρανούς

Ένας Ουκρανός στρατιωτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν πλήγματα στην Ουκρανία με βελτιωμένες βόμβες ολίσθησης.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, Λοχαγός Dmytro Lykhovyi, ανέφερε στις 10 Μαρτίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το Myrnohrad, στην περιφέρεια του Donetsk, με τρεις καθολικές βόμβες ολίσθησης D-30SN που οι ουκρανικές δυνάμεις αρχικά εκτιμούσαν ότι ήταν πυραύλους S-300.
Ο Lykhovyi δήλωσε ότι οι βελτιωμένες βόμβες ολίσθησης UMPB D-30SN ουσιαστικά μετατρέπουν τις μη κατευθυνόμενες βόμβες βαρύτητας FAB της Σοβιετικής εποχής σε κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης.
Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν μη κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης μόλις τον Ιανουάριο του 2024. Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να πραγματοποιούν χτυπήματα με κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης FAB UMPB, σε αντίθεση με τη χρήση μη κατευθυνόμενων βομβών ολίσθησης με ενοποιημένες μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC), σε περιοχές στην Ουκρανία.
Οι κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης UMPB έχουν ένα σύστημα καθοδήγησης που περιλαμβάνει έναν ανθεκτικό στις παρεμβολές δέκτη σήματος «Comet» GLONASS/GPS και πτυσσόμενα φτερά παρόμοια με έναν πύραυλο κρουζ Kh-101.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να εκτοξεύσουν κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης UMPB από αεροσκάφη και επίγεια συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων πυραύλων (MLRS) όπως το Tornado-S και το Smerch MLRS.
Η ρωσική αεροπορία εκτοξεύει επί του παρόντος UMPB χωρίς κινητήρες αεριωθουμένων, αλλά ότι η Ρωσία αναμένει να χρησιμοποιήσει UMPB με κινητήρες αεριωθουμένων στο μέλλον.
Οι κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης UMPB με κινητήρα αεριωθούμενου και δεξαμενή καυσίμου, που επί του παρόντος απουσιάζουν από βόμβες εναέριας ολίσθησης με UMPC, θα επιτρέψουν στη ρωσική αεροπορία να ρίχνει κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης από χαμηλότερο ύψος «παρόμοιο με τους πυραύλους κρουζ αέρος-εδάφους» και να αυξήσει το μέγιστο βεληνεκές κρούσης στα 80-90 χιλιόμετρα.
Η αυξημένη εμβέλεια των κατευθυνόμενων βομβών ολίσθησης UMPB θα επιτρέψει στις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) να αυξήσουν το βάθος των χτυπημάτων σε ουκρανικές θέσεις χωρίς κίνδυνο από τις ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις να εντοπίσουν ή να καταστρέψουν ρωσικά αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας.
Η ρωσική αμυντική βιομηχανική βάση (DIB) επιχειρεί να παράγει μαζικά κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης UMPB.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα επιχειρήσουν να συνεισφέρουν σε σειρά την παραγωγή κατευθυνόμενων βομβών ολίσθησης UMPB και να αυξήσουν τη χρήση τους στην πρώτη γραμμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης