Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Stoltenberg (γ.γ. ΝΑΤΟ) τα βάζει τώρα με τον Πάπα Φραγκίσκο - «Η Ουκρανία χρειάζεται όπλα, όχι λευκές σημαίες»

O Stoltenberg (γ.γ. ΝΑΤΟ) τα βάζει τώρα με τον Πάπα Φραγκίσκο - «Η Ουκρανία χρειάζεται όπλα, όχι λευκές σημαίες»
Ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου ξεκαθάρθσε ότι «δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για παράδοση από τους Ουκρανούς»
Η Ουκρανία χρειάζεται όπλα, όχι λευκές σημαίες, διαμηνύει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltemberg προς το Βατικανό, καθιστώντας σαφές ότι διαφωνεί με την πρόσφατη δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου, σε συνέντευξή του στο Reuters.
«Εάν θέλουμε μια διαπραγματευτική, ειρηνική, διαρκή λύση, ο τρόπος για να φτάσουμε εκεί είναι να παράσχουμε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία», τονίζει ο Stoltenberg, προσθέτοντας ότι οι θετικές εξελίξεις σε ένα διπλωματικό τραπέζι διαπραγματεύσεων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα στο πεδίο της μάχης.
Όταν ρωτήθηκε αν η αντίδρασή του σημαίνει ότι η συζήτηση για ειρήνη είναι άτοπη αυτή τη στιγμή, ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για παράδοση από τους Ουκρανούς», προσθέτοντας ότι μια τέτοια κατάσταση θα γίνει «τραγωδία για τους Ουκρανούς» και θα να είναι «επικίνδυνος για όλους μας».
Επισημαίνεται ότι στις 9 Μαρτίου, ο Πάπας Φραγκίσκος, μέσω συνέντευξής του στο ελβετικό κανάλι RSI, κάλεσε σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τη συμμετοχή διεθνών μεσολαβητών.
Σύμφωνα με τον Πάπα, όταν κάποιος βλέπει ότι «ηττήθηκε, ότι κάτι δεν πάει καλά, πρέπει να δείξει θάρρος και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις» για να αποφύγει τα χειρότερα και να αποφύγει νέους θανάτους.
Μάλιστα χρησιμοποίησε την έννοια της «λευκής σημαίας» στην ομιλία του, όρος που ερμηνεύθηκε από πολλούς ως κάλεσμα στο Κίεβο για συνθηκολόγηση.
Εν τω μεταξύ, το Βατικανό διευκρινίζοντας τις δηλώσεις του Φραγκίσκου, εξήγησε πως οι διαπραγματεύσεις «ποτέ δεν σημαίνουν συνθηκολόγηση, αλλά πάντοτε θάρρος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης