Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Το πρώτο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου μετά τη διάγνωση του με καρκίνο

Μεγάλη Βρετανία: Το πρώτο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου μετά τη διάγνωση του με καρκίνο
Ο Βασιλιάς συνεχίζει επί του παρόντος τα κρατικά του καθήκοντα από το σπίτι του, έχοντας λάβει ιατρική συμβουλή να αποχωρήσει προσωρινά από τις δημόσιες υποχρεώσεις
Σήμερα, Δευτέρα 11/3 στο Αββαειο Γουεστμίνστερ ενώπιον 2.000 ατόμων, προβλήθηκε το μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά 615 λέξεων του βασιλιά Καρολου για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας.
«Μου ζεσταίνει την καρδιά», λέει ο βασιλιάς, «η Κοινοπολιτεία ήταν μια σταθερά σε όλη τη ζωή μου, μια πολύτιμη πηγή δύναμης, έμπνευσης και υπερηφάνειας», προσθέτει.
Ο εορτασμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1972 και σηματοδοτεί την 75η επέτειο της Κοινοπολιτείας, μιας ένωσης 54 κρατών μελών με συνολικό πληθυσμό 2,4 δισεκατομμυρίων πολιτών.
Ο Βασιλιάς συνεχίζει επί του παρόντος τα κρατικά του καθήκοντα από το σπίτι του, έχοντας λάβει ιατρική συμβουλή να αποχωρήσει προσωρινά από τις δημόσιες υποχρεώσεις ενώ λαμβάνει θεραπεία για τον καρκίνο.


Αν και φανερά καταβεβλημένος, ο Βασιλιάς Κάρολος λέει στο μήνυμά του: «Έχοντας γιορτάσει πρόσφατα τα 75α γενέθλιά μου, ζεσταίνει την καρδιά μου να αναλογιστώ τον τρόπο με τον οποίο η Κοινοπολιτεία υπήρξε σταθερή σε όλη τη ζωή μου – μια πολύτιμη πηγή δύναμης, έμπνευσης και υπερηφάνειας».
«Τις προηγούμενες εβδομάδες με συγκίνησαν βαθιά οι σκέψεις και οι ευχές σας για την υγεία μου και εγώ από την πλευρά μου μπορώ να συνεχίσω να σας υπηρετώ όσο καλύτερα το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου» είπε ακόμα ο βασιλιάς της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης