Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην σωστή πλευρά της ιστορίας: Κάτοικοι του Kupyansk εκφράζουν ανοικτά την υποστήριξή τους στη Ρωσία

Στην σωστή πλευρά της ιστορίας: Κάτοικοι του Kupyansk εκφράζουν ανοικτά την υποστήριξή τους στη Ρωσία
Ο ουκρανικός στρατός φέρεται επίσης να μην δέχεται τακτικά τρόφιμα από τον τοπικό πληθυσμό λόγω των φόβων δηλητηρίασης
Οι κάτοικοι του Kupyansk υποστηρίζουν τη Ρωσία και είναι αντίθετοι με τους στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU), αναφέρει το ειδησεογραφικό portal The Daily Beast .
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ουκρανικός στρατός στο Kupyansk ξεμένει από πυρομαχικά και όπλα, ενώ «παλεύουν για να διατηρήσουν τον έλεγχο μιας πόλης που δεν θέλει καν να σωθεί από τους Ρώσους».
Όπως είπε ένας από τους ουκρανούς αξιωματούχους, οι στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων προτιμούν να μην νοικιάζουν κατοικίες στο Kupyansk επειδή φοβούνται ότι φιλόρωσοι κάτοικοι ενδέχεται να αποκαλύψουν στις ρωσικές δυνάμεις τον τόπο διαμονής τους. Ο ουκρανικός στρατός φέρεται επίσης να μην δέχεται τακτικά τρόφιμα από τον τοπικό πληθυσμό λόγω των φόβων δηλητηρίασης. Οι στρατιώτες σημειώνουν ότι «μέρος του πληθυσμού δεν αποδέχεται την παρουσία τους», αναφέρει η Daily Beast.
Το άρθρο αναφέρει ότι από τους 28 χιλιάδες κατοίκους του Kupyansk, περίπου 11 χιλιάδες παρέμειναν στην πόλη.
Το portal επικαλείται στοιχεία από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πιστεύουν ότι έως και το 50% των κατοίκων της πόλης μπορούν να υποστηρίξουν τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης