Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov: Η στρατηγική ήττα της Ρωσίας αποτελεί τη μεγαλύτερη αυταπάτη του Macron και της Δύσης

Peskov: Η στρατηγική ήττα της Ρωσίας αποτελεί τη μεγαλύτερη αυταπάτη του Macron και της Δύσης
Επικίνδυνη γραμμή ο σχηματισμός ενός «συνασπισμού των προθύμων» για την αποστολή στρατού στην Ουκρανία, διαμηνύει η Μόσχα
Η Ρωσία διαμηνύει μέσω του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ότι οι υποτιθέμενες προθέσεις της Γαλλίας να ηγηθεί ενός «συνασπισμού των προθύμων» που θα στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία είναι μια «πολύ επικίνδυνη» γραμμή σκέψης.
«Γενικά, η διεύρυνση της συζήτησης και η επιμονή του Παρισιού στην προσπάθεια του να συγκροτήσει έναν συνασπισμό χωρών που δηλώνουν υποθετική ετοιμότητα να στείλουν ένα στρατιωτικό σώμα , δεν αποτελεί παρά μια ευθεία γραμμή για την κλιμάκωση της έντασης», τόνισε σχετικά ο εκπρόσωπος του Putin.
«Αυτή είναι μια επικίνδυνη γραμμή, πολύ επικίνδυνη», εξήγησε, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια κατεύθυνση «θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει πολύ ανεπιθύμητες συνέπειες» και ότι η Μόσχα παρακολουθεί αυτές τις εξελίξεις «πολύ στενά».
Τον περασμένο μήνα, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατιωτών στην Ουκρανία «για να βεβαιωθεί ότι η Ρωσία δεν θα επικρατήσει», μια ιδέα που απορρίφθηκε από τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.
Φαίνεται, ωστόσο, ότι το Παρίσι θα επιμείνει σε αυτή τη στρατηγική.
Βέβαια, ο Peskov ξεκαθάρισε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για την παρουσία ανθρώπων «άμεσα συνδεδεμένων» με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Η πρόθεση της Ουκρανίας και της Δύσης να επιφέρουν μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία είναι «η βαθύτερη αυταπάτη, το βαθύτερο λάθος», πρόσθεσε.
Η Ρωσία ξεκίνησε την «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση» στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια.
Οι δυτικές χώρες υποστήριξαν έκτοτε το Κίεβο με οικονομικά, ανθρωπιστικά και στρατιωτικά μέσα, αλλά απέκλεισαν την άμεση ανάμειξη στη σύγκρουση.
Οι εξελίξεις έρχονται καθώς η Ουκρανία φέρεται να υποφέρει από έλλειψη πυρομαχικών, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ανάσχεση της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης