Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός σταμάτησε τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην κοίτη του Δνείπερου

Ο ρωσικός στρατός σταμάτησε τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην κοίτη του Δνείπερου
Ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τυχόν προκλήσεις που ενδέχεται να πραγματοποιήσουν οι ουκρανικοί σχηματισμοί, ανέφεραν οι Ρώσοι
Ο ρωσικός στρατός σταμάτησε επιθετική ενέργεια των Ουκρανών στην κοίτη του Δνείπερου.
«Ένα ρυμουλκό που έφερε ο εχθρός στην κοίτη του ποταμού Δνείπερου, πιθανώς από τον ποταμό Koshevaya, ανατινάχτηκε από τα μαχητικά μας και προσάραξε.
Ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τυχόν προκλήσεις που ενδέχεται να πραγματοποιήσουν οι ουκρανικοί σχηματισμοί» ανέφεραν οι Ρώσοι.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εντός 24 ωρών προς την κατεύθυνση της Χερσώνας, μονάδες της ομάδας Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων «Dnepr» κατέλαβαν γραμμές και θέσεις, απέκρουσαν επίθεση από ουκρανικά επιθετικά αεροσκάφη στο Rabotyno, καταστρέφοντας και τραυματίζοντας έως και 30 Ουκρανούς στρατιωτικούς, ένα άρμα μάχης, πέντε οχήματα και ένα οβιδοβόλο.
Η περιοχή Kherson βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Δνείπερου στον κάτω ρου, που βρέχεται από την Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα.
Η περιοχή προσαρτήθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία μετά από δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο του 2022.
Η Ουκρανία δεν αναγνωρίζει το νέο καθεστώς και συνεχίζει να τη βομβαρδίζει το έδαφος.
Επί του παρόντος, το 75% της περιοχής Χερσώνας βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο και μέρος της δεξιάς όχθης του Δνείπερου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Kherson, κρατείται από ουκρανικά στρατεύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης