Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: O πύραυλος κατά Μητσοτάκη - Zelensky βάζει τον Macron σε δεύτερες σκέψεις για την επίσκεψη στην Ουκρανία

Γαλλία: O πύραυλος κατά Μητσοτάκη - Zelensky βάζει τον Macron σε δεύτερες σκέψεις για την επίσκεψη στην Ουκρανία
Αντί να σπεύσει στο Κίεβο, ο Macron θέλει τώρα να «πάρει τον απαραίτητο χρόνο» για συζητήσεις με συμμάχους, ώστε να επισκεφθεί την Ουκρανία «με απτά αποτελέσματα»
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ανέστειλε μια από καιρό προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ουκρανία εν μέσω εντάσεων με τους συμμάχους του για τα ολοένα και πιο επιθετικά σχόλιά του για τη Ρωσία.
Η επίσκεψη, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο, έχει καθυστερήσει αρκετές φορές, πριν τελικά αναβληθεί για τα μέσα Μαρτίου.
Εν τέλει, την Κυριακή, μια διαρροή στο Γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο ανέφερε ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί «τις επόμενες εβδομάδες».
Εντωμεταξύ, το Μέγαρο των Ηλυσίων προσπάθησε να αντικρούσει την οργιώδη φημολογία ότι οι ανησυχίες του προέδρου για την ασφάλεια έπαιξαν ρόλο στην αναβολή, μετά την επίθεση ρωσικού πυραύλου κοντά στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Οδησσό την περασμένη εβδομάδα.
«Δεν υπάρχουν ανησυχίες όσον αφορά στην ασφάλεια», τόνισε σχετικά τη Δευτέρα ένας βοηθός του προέδρου.
Ο Macron έχει εντείνει τη ρητορική κατά της Ρωσίας τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας ρήγμα εντός της Δύσης, και σύγκορυση με τη Γερμανία.
Ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι «δειλή» μπροστά στην επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
Νωρίτερα, τον Φεβρουάριο αποκάλυψε ότι μια αποστολή δυτικών χερσαίων στρατεύματων στην Ουκρανία δεν μπορούσε να «αποκλειστεί».
Αντί να σπεύσει στο Κίεβο, ο Macron θέλει τώρα να «πάρει τον απαραίτητο χρόνο» για συζητήσεις με συμμάχους, ώστε να επισκεφθεί την Ουκρανία «με απτά αποτελέσματα», σύμφωνα με Γάλλο διπλωμάτη που συζήτησε το ευαίσθητο θέμα υπό τον όρο της ανωνυμίας.
«Χρειάζεται λίγος χρόνος για να συνυπολογίσουμε τους διαφορετικούς συνασπισμούς και τις επιχειρησιακές τους δεσμεύσεις με τους εταίρους μας», εξήγησε ο διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης